Αποτοξίνωση; Αυτά τα φρούτα θα σε βοηθήσουν πολύ

αποτοξίνωση-αυτά-τα-φρούτα-θα-σε-βοηθή-982259

Επειδή οι γιορτινές ημέρες τελείωσαν και θες να επιστρέψεις στην προ-εορταστική σιλουέτα, τι θα έλεγες να προσθέσεις στη διατροφή σου μερικά φρούτα και λαχανικά που θα χαρίσουν στον οργανισμό σου την αποτοξίνωση που επιθυμεί;

Μήλο.

Τελικά, ένα μήλο την ημέρα κάνει πολλά πράγματα, πέρα από το γιατρό, πέρα! Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα μήλα μειώνουν την επιθυμία σου να φας, αφού προκαλούν εύκολα και γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού. Και σαν μην έφθανε αυτό, είναι η λύση απέναντι στην κατακράτηση υγρών, αφού ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου και εσύ απλά ξεχνάς τα ενοχλητικά πρηξίματα.

Αχλάδι. Αν δεν τρελαίνεσαι για μήλα, τότε θα είσαι τρελή φαν του αχλαδιού και αντίστροφα. Οι φυτικές ίνες, που περιέχει σε αξιοζήλευτο ποσοστό, κάνει το αχλάδι τη λύση για εντυπωσιακά detox αποτελέσματα. Μυστικό tip: Προτίμησε να το φας με τη φλούδα, για ακόμη πιο γρήγορη αλλαγή, αφού τα περισσότερα θρεπτικά του στοιχεία βρίσκονται στο σημείο αυτό.

Blueberries. Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Michigan, όσοι έτρωγαν καθημερινά blueberries, είτε μετά το κυρίως γεύμα, είτε ως πρωινό, είδαν την κοιλιά τους να γίνεται πολύ γρήγορα επίπεδη. Και, αυτό, γιατί τα συγκεκριμένα φρούτα έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τις τοξίνες που προκαλούν την αύξηση του σωματικού λίπους.

Ακτινίδιο. Έχουν το κάλιο της μπανάνας, αλλά τις μισές θερμίδες από εκείνη. Τι κάνει, όμως, το κάλιο, τόσο θαυματουργό; Μήπως το ότι βοηθά στη μείωση των πρηξιμάτων ή ότι σε γεμίζει με φυτικές ίνες; Μάλλον, και τα δύο.

Ρόδι. Αν δεν έχεις δοκιμάσει το χυμό του, τότε, απλά, πρέπει να το κάνεις asap. Σκέψου απλά ότι θα απολαύσεις ένα γευστικό ποτήρι από αντιοξειδωτικά, τα οποία θα εξαφανίσουν τις τοξίνες που καθόλου δεν τις θες…

Cranberries. Ερευνητές από το Lund University της Σουηδίας βρήκαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα ή αλλιώς cranberries είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά συστατικά που διασπούν το λίπος των τροφών και βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Γενικά, τα berries κάνουν καλό…

Ντομάτα. Αν δεν περίμενες να τη συναντήσεις στη στήλη αυτή, είναι γιατί (και εσύ) την είχες κατατάξει στην κατηγορία των λαχανικών. Όμως, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Πλούσιο σε βιταμίνη C, το σύμμαχο σου απέναντι στη διάλυση των λιπαρών κυττάρων, το κόκκινο φρούτο είναι η εύκολη λύση και για σαλάτα και για αποτοξίνωση.

Πορτοκάλι. Last But Not Least, το πιο φωτεινό φρούτο οφείλει τη λάμψη του στις αντιοξειδωτικές του ικανότητες. Συγκεκριμένα, οι ανθυοκυανίνες, που του χαρίζουν το χρώμα του το πορτοκαλί, μειώνουν (και επιστημονικά αποδεδειγμένα) το κοιλιακό λίπος.

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook