Αποθεωτική η υποδοχή στην εθνική ομάδα εφήβων πόλο με τα ασημένια ευρωπαϊκά μετάλλια | Video + Photos

αποθεωτική-η-υποδοχή-στην-εθνική-ομάδ-1286000

Την αποθέωση γνώρισε η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο εφήβων η οποία επέστρεψε αργά το βράδυ της Δευτέρας από τη Μάλτα

Η άφιξη της αποστολής έγινε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, εκεί όπου την περίμεναν ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος και άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας. Οπως ήταν φυσιολογικό, η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τους παίκτες του Ηλία Μαχαίρα έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις του αθλήματος.

Απευθυνόμενος προς τους αθλητές, τη στιγμή της άφιξης τους, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, επεσήμανε τα εξής: «Συγχαρητήρια σε σας, στους προπονητές σας, στον αρχηγό αποστολής (σ.σ. α’ αντιπρόεδρο Λεωνίδα Αθανασιάδη), που έπρεπε να φύγει αμέσως για Θεσσαλονίκη, στους φυσικοθεραπευτές, διαιτητές. Όλοι μαζί ήσασταν μια γροθιά. Πετύχατε ένα ακόμα μοναδικό κατόρθωμα για την ελληνική υδατοσφαίριση. Αλλά έχετε τις δυνατότητες για να πετύχετε και το κάτι παραπάνω. Μην ξεχνάτε -πρώτον- τα σωματεία από τα οποία προέρχεστε και τους προπονητές σας εκεί. Σας βοήθησαν για να φτάσετε εδώ που φτάσατε. Και το δεύτερο που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι οι γονείς σας, που έχουν κάνει θυσίες για σας και αξίζουν επίσης χειροκρότημα».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Ηλίας Μαχαίρας, τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τα εξής: «Απέδειξαν αυτά τα παιδιά ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της διαδοχής, στο μέλλον, αυτών που έφεραν Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Θα δείξει το μέλλον πόσο χρόνο θα τους πάρει για να φτάσουν κι εκείνοι τόσο ψηλά. Το μυστικό της επιτυχίας ότι ήταν όλοι μια γροθιά, το πίστεψαν απ’ την αρχή, έδειξαν πάθος και ψυχή! Χρειάζεται λίγο παραπάνω δουλειά για να πάρουμε και το χρυσό, δηλαδή να υποτάξουμε τους Σέρβους. Η επανάληψη μας κάνει καλύτερους, η πολλή δουλειά μας κάνει καλύτερους, το να είμαστε όλο μαζί μας κάνει ανίκητους. Και κυρίως, τα μεγάλα μας όπλα, το ελληνικό πνεύμα και η ψυχή που ενώ ήμασταν σωματικά μικρότεροι, μέσα στο νερό δείχναμε ίδιοι και καλύτεροι».O συνεργάτης του Ηλία Μαχαίρα, Θοδωρής Ανδρεάκος, δήλωσε: «Δουλέψαμε συστηματικά με τα παιδιά, υπήρξε άριστο κλίμα στην προετοιμασία. Το δέσιμο το δικό μου με τον Ηλία Μαχαίρα και η χημεία μας με τους αθλητές, επίσης, έφερε θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι βρήκε τον πολύ καλό εαυτό, ήταν ενωμένη σαν γροθιά και στα κρίσιμα σημεία ανταποκρίθηκε θετικά. Μας βοήθησε το γεγονός ότι ήμασταν συνεχώς μαζί για ένα διάστημα.

Μεγάλο ευχαριστώ στους σωματειακούς προπονητές και τους γονείς των παιδιών για τη συμβολή τους. Παρά τα προβλήματα του covid-19 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εμείς παραμένουμε ψηλά και κατακτούμε μετάλλια. Η Εθνική ανδρών με το Ολυμπιακό της μετάλλιο έβαλε πλέον ψηλά το ταβάνι. Το έχουμε συζητήσει αυτό, το ξέρουμε καλά και θα δουλεύουμε συνεχώς σκληρά για να παραμένουμε ψηλά».Ο αρχηγός της ομάδας, Ανδρέας Αλμύρας και εκ των κορυφαίων στο τουρνουά, είπε: «Η συνταγή της επιτυχίας ήταν η ομαδικότητα, ότι ήμασταν δηλαδή μια γροθιά και φυσικά η καλή άμυνα. Αυτή η ομάδα ήταν από ατσάλι και παρότι βρεθήκαμε για λίγο καιρό μαζί, δουλέψαμε σκληρά, έπαιξε ο ένας για τον άλλον και έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε δουλειά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου. Είναι τιμή μας να θεωρούμαστε, έστω και θεωρητικά, διάδοχοι των ασημένιων Ολυμπιονικών του Τόκιο. Δεν μπορώ να γνωρίζω το μέλλον, αλλά είναι στις διαθέσεις μας να πάμε κι εμείς πολύ ψηλά».

Ο αρχηγός αποστολής και α’ αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Λεωνίδας Αθανασιάδης, σημείωσε τα εξής στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία. Περίμενα να δω 14 ανώριμους ανήλικους και συνάντησα τελικά 14 ώριμα αντράκια! Παθιασμένοι όλοι, πολύ δυναμικοί στους αγώνες, κύριοι εντός και εκτός πισίνας, υπόδειγμα συμπεριφοράς. Κι ένα προπονητικό δίδυμο με πολλή καλή χημεία, και μεταξύ τους και με τα παιδιά, καθοδήγησαν αυτήν την ομάδα για να κατακτήσει αυτή τη σπουδαία διάκριση. Αυτές οι επιτυχίες μας δημιουργούν υποχρέωση, ως διοίκηση της Ομοσπονδίας, να χτίσουμε πάνω τους. Ετοιμάζουμε τις επόμενες γενιές του πόλο για να έχουμε αξιόμαχες ομάδες ανδρικές, αλλά και γυναικείες».

Αναλυτικά στην αποστολή όπου περιλαμβάνονταν και οι τρεις παίκτες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, μετείχαν οι εξής: Θόδωρος Δαμίγος, Ιάσων Τουρκομενής, Κώστας Κανδανολέων, Ανδρέας Αλμύρας, Νίκος Καστρινάκης, Χρήστος Μπιτσάκος, Ματθαίος Αμπαζής, Τάσος Μυρίλος, Κώστας Μαθιόπουλος, Παναγιώτης Σιαμάς, Γιάννης Εγνατιάδης, Χρήστος Αλειφτήρας, Σεμίρ Σπάχιτς και Γιώργος Νικολαΐδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook