Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Κίνας κατά του κορονοϊού – Απαιτούνται κι άλλες δοκιμές

αποτελεσματικό-το-εμβόλιο-της-κίνας-κ-1003532

Αποτελεσματικό χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορονοϊου, που έχει παρασκευάσει η Κίνα, ο πρέσβης της χώρας στη Μόσχα, Τζαν Χανχουέι, ωστόσο συμπλήρωσε πως απαιτούνται πρόσθετες δοκιμές.

«Οι επιστήμονες μας ήδη έχουν δώσει την τρισδιάστατη περιγραφή του κορονοϊού, η οποία συνιστά μια πολύ καλή βάση για την επεξεργασία του εμβολίου. Στην Κίνα ήδη έχουν παρασκευάσει εμβόλιο το οποίο επιδεικνύει ανοσία. Όμως, αυτά είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, απαιτείται ακόμη χρόνος για περαιτέρω πειράματα και περαιτέρω επεξεργασία του εμβολίου» δήλωσε ο Τζαν Χανχουέι.

Ο Κινέζος πρέσβης ανέφερε ακόμη πως η κινεζική ιατρική και τα κινεζικά φάρμακα, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 85% . Μάλιστα σε μερικές περιοχές η αποτελεσματικότητα ξεπερνά το 90%. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλες τις περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι κινεζικής ιατρικής διαπιστώθηκε ότι στα διάφορα στάδια της ασθένειας, οι ασθενείς δεν παρουσίασαν επιπλοκές.

Κατέληξε πάντως πως «οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι (θεραπείας) είναι η ευρωπαϊκή ιατρική σε συνδυασμό με την κινεζική ιατρική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook