Αποσύρονται σοκολάτες Cadbury – Μπορεί να είναι μολυσμένες

αποσύρονται-σοκολάτες-cadbury-μπορεί-να-ε-1683319

Συναγερμός για τους λάτρεις της σοκολάτας Cadbury, με την εταιρία Müller που τις παράγει να προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν συγκεκριμένες παρτίδες επιδορπίων Cadbury, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να είναι μολυσμένες με το βακτήριο λιστέρια.

Το βακτήριο αυτό μπορεί να προκαλέσει λιστερίωση, μια ασθένεια η οποία μοιάζει με τη γρίπη, προκαλώντας συμπτώματα όπως: υψηλός πυρετός, μυϊκός πόνος ή άλγος, ρίγη, αίσθημα ή αδιαθεσία και διάρροια.

Σε ορισμένες (σπάνιες) περιπτώσεις, η λοίμωξη από λιστέρια μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές, όπως η μηνιγγίτιδα. Μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από λιστέρια διατρέχουν οι εγκυμονούσες, τα νεογέννητα βρέφη, τα άτομα άνω των 65 ετών και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με το BBC, τα παρακάτω 6 επιδόρπια που ανακαλούνται είναι τα παρακάτω:

  • Cadbury Daim Chocolate Dessert
  • Cadbury Crunchie Chocolate Dessert
  • Cadbury Flake Chocolate Dessert
  • Cadbury Dairy Milk Buttons Chocolate Dessert
  • Cadbury Dairy Milk Chunks Chocolate Dessert
  • Cadbury Heroes Chocolate Dessert

Σημειώνουμε ότι ο συναγερμός που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Τυποποίησης Τροφίμων (FSA) αφορά τα επιδόρπια σοκολάτας Crunchie, Daim, Flake, Dairy Milk Buttons και Dairy Milk Chunks των 75g, τα οποία πωλούνται μεμονωμένα, καθώς και την εξάδα των επιδόρπιων Cadbury Heroes των 75g.

Τα άτομα που έχουν αγοράσει τις παρτίδες που έχουν αποσυρθεί καλούνται να μην τα καταναλώσουν και αντ’ αυτού να τα επιστρέψουν για επιστροφή χρημάτων.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook