Αποσύρει η ΕΛΜΕ τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ Χανίων

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να νομοθέτηση την απαράδεκτη όπως την χαρακτηρίζει διαδικασία «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού», πραγματοποίησε στη Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων , αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ.

Όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Χανίων ομόφωνα  αποφάσισε την απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ Χανίων.

Σημειώνει επίσης ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει «ι ως απώτερο στόχο την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων και των συνδικάτων  μέσα από γενικές συνελεύσεις, ζωντανή ανταλλαγή των επιχειρημάτων , δια ζώσης ψηφοφορίες , συλλογική διεκδίκηση των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων.»

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Μάλιστα μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Είναι συνέχεια μιας σειράς  αντεργατικών ρυθμίσεων που περιορίζουν τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.  Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Έχει ως απώτερο στόχο την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων και των συνδικάτων  μέσα από γενικές συνελεύσεις, ζωντανή ανταλλαγή των επιχειρημάτων , δια ζώσης ψηφοφορίες , συλλογική διεκδίκηση των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων. Για αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων. Ήδη ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο διάλυσης βασικών εργασιακών κατακτήσεων, κατάργηση του 8ωρου, των αργιών,  νέοι περιορισμοί στους όρους και προϋποθέσεις κήρυξης απεργιών , θεσμοθέτηση ατομικής διαπραγμάτευσης κλπ

Τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει κάθε συλλογική διαδικασία.

Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο υγείας για το κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων.

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της.  Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003 που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε μέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
  • Να διεξαχθούν οι εκλογές σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Στο πλαίσιο αυτό με βάση και την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν πρόκειται να  συμμετάσχουμε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΔΕ  Χανίων με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία η ΕΛΜΕ Χανίων ομόφωνα  αποφάσισε την απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ Χανίων

Καλούμε σε μαζική αποχή στην περίπτωση που η Διοίκηση προχωρήσει στη διενέργεια των εκλογών.

  1. Δεν ορίζουμε εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
  2. Ανάρτηση πανό , ηλεκτρονική αφίσα για την αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  3. Καλούμε Γενική συνέλευση Δευτέρα 02/11 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων 6:30μμ.»

Zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣτην Δήμητρα Βλαγκοπούλου το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη
Επόμενο άρθροBanoffee διπλή απόλαυση

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουμε 20 Οκτωβρίου, ειλικρινά πόσες ώρες έχουν κάνει μάθημα?! Κλείσανε 10/3 πέρυσι, βρίζανε για τη τηλεκπαίδευση, μετά βρίζανε που τους γυρίσανε πίσω για δέκα μέρες μάθημα, μετά ανοιξανε στις 17 σεπτεμβρίου και από τότε ή κατάληψη, ή πορεία. Δεν ξέρω αν αυτό το χάλι είναι μόνο στα Χανιά γιατί από φίλους σε άλλες πόλεις , αυτοί κάνουν μάθημα!!!! Εδώ το έχουμε ξεχάσει! Τώρα θα χάσουνε και την αργία της Τετάρτης με τις εκλογές κ θα αρχίσουν πάλι πορεία και δωστου. Όσοι έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε φροντιστήρια με στερήσεις από τα βασικά μας έχει καλώς 🙁 Οι υπόλοιποι στον καιάδα. Κατά τα άλλα δωρεάν παιδεία κύριε Μητσοτάκη και αξιολόγηση. Ήθελα και να ήξερα, αν υπάρχει άλλη χώρα να έχει αργία για τις εκλογές των συνδικαλιστών. Σιχαθήκαμε πια. Καταντάει αηδία μετά από ένα σημείο.

  2. Η ώρα τους βάζει να κάνουν οι ιδιοι κατάληψη. Έχουν και νεύρα τώρα που τους ξεκαθαρίσανε ότι τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία. Πολλά νεύρα λεμέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ