Αποστολάκης από τα Χανιά: Πάντα έχουμε up και down στις ελληνοτουρκικές σχέσεις | Photos+Video

αποστολάκης-από-τα-χανιά-πάντα-έχουμε-u-810799

Με ισχυρά αστυνομικά μέτρα και δύο προσαγωγές πολιτών, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στα Χανιά οι εκδηλώσεις για για την επέτειο του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, παρουσία του υπουργού εθνικής άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα να θυμηθούμε την θυσία αυτών των ανθρώπων. Απ’ ότι φαίνεται οι δυσκολίες μας δεν τελειώνουν, γι’ αυτό πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε τη βούληση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της στιγμής» τόνισε σε δήλωσή του, ο κ. Αποστολάκης.

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχολίασε πως «Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πάντα έχουμε up και down. Αυτήν την περίοδο, μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, μπορούμε ξανά να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας  με στόχο να καταφέρουμε να πέσει η ένταση στο Αιγαίο.»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Λίγο πριν την έναρξη του πρώτου μέρους, στους Τάφους των Βενιζέλων, μια πενταμελής ομάδα πολιτών επιχείρησε να μπει στον χώρο της εκδήλωσης για να διαμαρτυρηθεί για την συμφωνία των Πρεσπών. Από την Αστυνομία τους απαγορεύτηκε η είσοδος ενώ δύο από αυτούς που δεν είχαν στοιχεία ταυτότητας, οδηγήθηκαν για εξακρίβωση στο τμήμα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.

Το Β΄ μέρος φιλοξενήθηκε στο Λύκειο Ακρωτηρίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν. Δημήτρης Νικολακάκης, Διευθυντής Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι διοργανωτές, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε ριζίτικο τραγούδι από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο “Καγιαλές” και κρητικούς χορούς από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Χωραφακίων – Σταυρού, τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο “Καγιαλές” και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Στερνών Ακρωτηρίου «Μινώα».

Για τα στρατόπεδα Μαρκοπούλου και Μάλεμε

Για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ο Υπουργός απάντησε πως είναι σε αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για τους όρους της παραχώρησης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, του έθεσε το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου του Μάλεμε στην τοπική κοινωνία, με τον Υπουργό να σχολιάζει πως «αυτό είναι κάτι που πρέπει να κλείσει».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook