Απορριμματοφόρα υπό διάλυση στο δήμο Χανίων! Καμπανάκι κινδύνου από τους εργαζόμενους

Σοβαρό πρόβλημα, καθώς παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες αντιμετωπίζουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, το πρόβλημα των οχημάτων έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα εντονότερο, καθώς οι ζημιές τους είναι σχεδόν πια καθημερινό φαινόμενο.

Φυσικά, η κατάσταση έχει την αιτία της που δεν είναι άλλη από την παλαιότητα των απορριμματοφόρων.

Προφανώς, και καθώς τα οχήματα κυκλοφορούν στο δρόμο, υπάρχει πέραν όλων των άλλων και κίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αξίζει να τονισθεί πως ο δήμος Χανίων προμηθεύτηκε απορριμματοφόρα πριν από 10 και πλέον χρόνια περίπου, ενώ όπως είπε στο zarpanews.gr, η κα Αθηνά Γιαννουλάκη πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής για την προμήθεια νέων οχημάτων πέντε στον αριθμό δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί, αν και από τους εργαζόμενους είχε τεθεί το πρόβλημα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νυν δημοτικής αρχής.

Μάλιστα το θέμα τέθηκε εκ νέου σε συνάντηση που είχε ο σύλλογος εργαζομένων με τον δήμαρχο κ.Τάσο Βάμβουκα και πριν από λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ενδεικτικό της κατάστασης των οχημάτων είναι πως σε κάποια από αυτά όταν βρέχει μπαίνει νερό στην καμπίνα του οδηγού.

Σε ότι αφορά την θέση του δήμου για το ζήτημα ο δήμαρχος Χανίων είπε στο zarpanews.gr οτι η προμήθεια των οχημάτων είναι μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Τόνισε πάντως οτι τον Μάρτιο ο δήμος θα παραλάβει πέντε νέα οχήματα, ενώ επίσης στον προυπολογισμό του 2019 έχει προβλεφθεί η αγορά ακόμα τεσσάρων.

Εγινε γνωστό παράλληλα πως στα ήδη υπάρχοντα απορριμματοφόρα τοποθετούνται σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Επεσήμανε δε πως από το 2006 δεν είχε γίνει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές καμία επένδυση σε οτι αφορά στον τομέα της καθαριότητας.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ