Απορρίφθηκε προσφυγή για το πεντάστερο Casa Cook που ανοίγει στα Χανιά

απορρίφθηκε-προσφυγή-για-το-πεντάστε-843082

Με απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος απορρίφθηκε προσφυγή για το ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου Casa Cook, ιδιοκτησίας ΛΗΔΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητος 232 κλινών στα Χανιά.

Στην προσφυγή, σύμφωνα με το tornosnews.gr, υπήρχε ισχυρισμός ότι το αδειοδοτημένο έργο δεν είναι συμβατό με τις θεσμοθετημένες και ισχύουσες χρήσεις γης του Γ.Π.Σ. Χανίων και ότι δεν υπάρχει συμβατότητα του έργου με το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό Κρήτης.

Στην υπουργική απόφαση ο ισχυρισμός κρίθηκε απορριπτέος ως αβάσιμος. Επίσης, απορριπτέος κρίθηκε ο ισχυρισμός ότι το οικόπεδο – γήπεδο του έργου είναι ακατάλληλο για την ανέγερση ξενοδοχείου.Επίσης, στην προσφυγή περιλήφθηκε και ο ισχυρισμός ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το έργο – Κόλπος Χανίων είναι χαρακτηρισμένος ως τόπος ιστορικός και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ο οποίος χρήζει κρατικής προστασίας.

Επίσης επικαλείται ότι η περιοχή Παραλιακή ζώνη από Κλαδισό έως Άπτερα, όπου και η θέση κατασκευής του έργου, είναι περιοχή Προστασίας φυσικού κάλλους σύμφωνα με τις προτεινόμενες χρήσεις γης και την προστασία Περιβάλλοντος στην Νέα Κυδωνία Χανιών.

Και αυτός ο ισχυρισμός βάσει της υπουργικής απόφασης κρίθηκε απορριπτέος ως αβάσιμος καθώς η Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων γνωμοδοτεί θετικά για την πραγματοποίηση του έργου και όπως προκύπτει το ξενοδοχείο δεν βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook