Απορίες για τα μέτρα στο Ηράκλειο… όπως στα Χανιά!

απορίες-για-τα-μέτρα-στο-ηράκλειο-όπω-1099000

Για δεύτερο 24ωρο το Ηράκλειο βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού με την κυβέρνηση να λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την διασπορά του ιού.

Ωστόσο, από την ώρα που τέθηκαν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τους χώρους όπου είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Τα τηλέφωνα στις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την τήρηση της εφαρμογής των μέτρων πήραν… φωτιά από πολίτες.

Οι περισσότεροι εξέφραζαν τις απορίες τους για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους καθώς υπάρχει μία ασάφεια στις οδηγίες.

Για παράδειγμα, τι συμβαίνει στις παραλίες (οι λουόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκες;), τι συμβαίνει με τους καταναλωτές που θέλουν να κάτσουν σ’ ένα παγκάκι της πλατείας για να καπνίσουν (αν βγάλουν τη μάσκα θα τους βεβαιωθεί πρόστιμο σε τυχόν έλεγχο;), τι συμβαίνει με την ατομική σωματική άσκηση (κάποιος που πηγαίνει για τρέξιμο στον Κούλε θα πρέπει να φοράει μάσκα;).

Εν αναμονή διευκρινίσεων από το υπουργείο

Πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως αρκετές απ’ αυτές τις απορίες έχουν φτάσει και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστικές οδηγίες.

Τα έκτακτα μέτρα

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό τα νέα μέτρα που ισχύουν από το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου είναι:

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες κλπ.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Πηγή: cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook