Απόψεις παλιές και κατάμαυρες βρίσκουν την ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς

απόψεις-παλιές-και-κατάμαυρες-βρίσκο-883718

Mεγαλώνει όπως όλα δείχνουν η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Επανέρχονται απόψεις για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών.

Απόψεις παλιές και κατάμαυρες βρίσκουν την ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς.

Προσπαθούν να επαναφέρουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην εποχή των τανκς και των επελάσεων του στρατού κατά του φοιτητικού κινήματος

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο Θάνος Βερέμης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος και φυσικά η Άννα Διαμαντοπούλου συνυπογράφουν ανοιχτή επιστολή με την οποία απαιτούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αναφέρουν ότι δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει άσυλο αφού αυτό θεσπίστηκε την Αναγέννηση για να προστατεύει την ελεύθερη σκέψη των πανεπιστημιακών.

Λες και το Νοέμβρη του 1973 οι πανεπιστημιακοί ήταν εκείνοι που μέσα στα ΑΕΙ εξεγέρθηκαν κατά της χούντας κι όχι οι φοιτητές.

Με την λογική αυτών των 5, η εξέγερση της Νομικής και του Πολυτεχνείου είναι ένα έργο μπαχαλάκηδων που εκμεταλλεύτηκαν το άσυλο που προορίζεται μόνο για τους πανεπιστημιακούς.

Όλα αυτά τα έλεγε το ’73, ο δημοσιογράφος της ΥΕΝΕΔ, ο προπαγανδιστής της χούντας Νίκος Μαστοράκης.

Αν μετά από μισό αιώνα, η ζωή κάνει τέτοιους κύκλους ώστε να θεωρείται πρόοδος η επιστροφή στον Μαστοράκη, τότε τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ όσο φαίνονται.

Η λύση στους βανδαλισμούς δεν είναι η κατάργηση του ασύλου.

Είναι σαν να απαιτείς από κάποιον που έχει λερωμένα χέρια να τα κόψει.

Οι βανδαλισμοί και οι μπαχαλάκηδες δεν είναι το πρόβλημα. Είναι ο μοχλός πίεσης που ασκείται για να δοθεί μια τελική λύση στο πρόβλημα της άρχουσας τάξης,για την κατάργηση κάθε χαραμάδας ελεύθερης σκέψης και δράσης, την αφαίρεση του χώρου ζύμωσης ιδεών και καλλιέργειας ανατρεπτικών επαναστατικών σκέψεων.

Γιατί οι σκέψεις φέρνουν δράση.

Κι όταν η ανάγκη γίνεται Ιστορία, όταν η σκέψη μετατρέπει τη νεολαία σε μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, τα πράγματα δεν είναι καλά για τους κρατούντες.

Η απάντηση θα δίνεται με αγώνες ενάντια στους υπέρμαχους της ανελευθερίας και στα παπαγαλάκια τους.

Η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένας πραγματικά εναλλακτικός στο κυρίαρχο, πολιτικός φορεας, ικανός να ξαναπιάσει το νήμα με τις παραδόσεις των μεγάλων αγώνων του λαού για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Ιωάννης Φρονιμάκης, Επιχειρηματίας, υποψήφιος βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook