Απομακρύνθηκε το «αιωρούμενο» μπαλκόνι από το ξενοδοχείο

απομακρύνθηκε-το-αιωρούμενο-μπαλκ-1615259

Μετά από τρεις ημέρες, το «αιωρούμενο» μπαλκόνι αποκολλήθηκε τελικά από το κτίριο του ξενοδοχείου στη Συγγρού.

Μετά την ισχυρή βροχόπτωση του περασμένου Σαββάτου, το μπαλκόνι πήρε κλίση και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γκρεμιστεί εντελώς και να πέσει κάτω, καθώς το συγκρατούσαν μόνο κάτι σίδερα. Από κάτω λειτουργούσε καφέ ενώ υπήρχαν και παρακείμενες αυλές και φυσικά κόσμος που μπαινόβγαινε, τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στα άλλα κτίρια.

Οι Αρχές είχαν αποκλείσει από κάτω την περιοχή- το ξενοδοχείο δεν είχε εκκενωθεί όμως- και τύλιξαν με χοντρό ύφασμα το μπαλκόνι. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, αναμενόταν η άδεια από την πολεοδομία για να γκρεμιστεί και έτσι το απόγευμα της Τρίτης, μετά από τρεις μέρες δηλαδή, έφτασαν στον χώρο γερανός και συνεργεία.

Αφού έδεσαν με σχοινιά το μπαλκόνι για να το κρατάει ο γερανός και να μην πέσει κάτω, με κομπρεσέρ και τροχούς οι εργάτες έκοψαν τα σίδερα που το συγκρατούσαν με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Το κόστος επισκευής του μπαλκονιού ανέλαβε, όπως προβλέπεται, ο ιδιοκτητης του ξενοδοχείου.

eurokinissi

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, Κώστας Σπηλιόπουλος, μίλησε για το περιστατικό στην κάμερα του Open και αστειευόμενος είπε: «Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και δεν θαυμάζετε το μπαλκόνι; Ατραξιόν έχουν στην Ιταλία, ατραξιόν έχουμε και εμείς».

«Ξημερώματα του Σαββάτου άκουσε θόρυβο ο νυχτερινός της βάρδιας βγήκε έξω και είδε το μπαλκόνι κρεμασμένο. Οι ενέργειες της εταιρείας ήταν άμεσες. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική που ήρθε σε πέντε λεπτά. Δεν υπήρχε ένοικος μέσα. Η πυροσβεστική έκοψε το ρεύμα, απέκλεισε το χώρο, έβαλε τις κορδέλες, ειδοποίησε την αστυνομία και την πολεοδομία», συνέχισε.

Για τους λόγους που συνέβη αυτό το ατύχημα, ο κ. Σπηλιόπουλος λέει: «Τα μπαλκόνια είναι στενά και έχουμε πάνω τον εξοπλισμό των air condition, η Συγγρού είναι ανυπόφορη δεν μπορεί να βγει κανείς έξω, ούτε παράθυρο δεν ανοίγουν. Είναι κατασκευή του 1972. Δεν είναι φορετό το μπαλκόνι. Ο εργολάβος που είχε βάλει τα σίδερα αντί να τα βάλει στο 50 % και πάνω του μπαλκονιού τα έβαλε κάτω κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το τσιμέντο. Τώρα το κρατούν μόνο τα σίδερα που είχε βάλει χαμηλά. Είναι κακοτεχνία».

Το υπ. Τουρισμού διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του ξενοδοχείου

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε αποφασιστεί η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου επί της Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (20/1).

Αυτό αποφασίστηκε κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook