Απόλυτος ο Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν άμεσα τα σχολεία – Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη

απόλυτος-ο-εξαδάκτυλος-να-κλείσουν-άμ-1173437

Την άποψη πως πρέπει να ξανακλείσουν άμεσα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού η βρετανική μετάλλαξη κορονοϊού εάν μεταδίδεται ταχύτερα κατά 50% από το απλό στέλεχος».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι αυτό δεν είναι ένα μακρινό σενάριο. «Φοβούμαι ότι είναι σαφές πως οι δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11 Ιανουαρίου και έπειτα άφησαν αποτύπωμα. Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

Για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως «δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν νέα μέτρα και ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού». «Θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία τώρα και μάλιστα όλα, ακόμα και τα δημοτικά», υποστήριξε.

Click away και κομμωτήρια δεν επιδεινώνουν την πορεία της πανδημίας

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, στο διάστημα από 14 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα δεν επιδείνωσαν αποδεδειγμένα την πορεία της πανδημίας. Επομένως, σύμφωνα με τον καθηγητή, οι συγκεκριμένες δραστηριότητες μπορούν να λειτουργούν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι «δεν μπορώ να δικαιολογήσω υγειονομικό ο οποίος δεν θα επιδιώξει να εμβολιαστεί σε αυτή τη φάση», χαρακτηρίζοντας αδιανόητο ότι ορισμένοι γιοτροί και νοσηλευτές δεν εμβολιάζονται.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook