Απολύσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Τα είπε και τα… μαζεύει η Δόμνα Μιχαηλίδου

απολύσεις-για-τον-υποχρεωτικό-εμβολι-1151966

Ταραχή για τις απολύσεις των ανεμβολίαστων, όσων δηλαδή αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έφερε στην κυβέρνηση η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός απάντησε σε αυτό που αναρωτιούνται οι περισσότεροι. Τι θα γίνει μετά την αναστολή της εργασίας και την μη καταβολή μισθού σε όσους αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Και είπε ότι θα γίνουν απολύσεις… Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου και η υφυπουργός έβγαλε δήλωση.

Τώρα ποια είναι η λάθος διατύπωση κανείς δεν κατάλαβε… Μίλησε για απολύσεις και μετά για λάθος διατύπωση.

Συγκεκριμένα, σε λανθασμένη δική της διατύπωση απέδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου τη… σύγχυση που προκλήθηκε περί απόλυσης των εργαζομένων που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξει το ισχύον καθεστώς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που συνδέει τον μη εμβολιασμό με αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου: «Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Τι είπε νωρίτερα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…». Η ίδια αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

Με την εν λόγω τοποθέτηση συντάχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε και αυτός στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». «Ένας άνθρωπος που εργάζεται σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων και αποφασίζει να μην εμβολιαστεί γιατί φοβάται, γιατί ο Μπιλ Γκέιτς θα του βάλει τσιράκι κλπ, αλλά αντιλαμβάνεται ότι όντας ανεμβολίαστος αυξάνει την πιθανότητα να μεταφέρει τον ιό μέσα στη δομή, αυτός ο άνθρωπος έχει ρόλο; Πρέπει να παραμείνει στη δομή; (…) Αν αυτός προτιμάει τον εαυτό του από τη ζωή αυτών που φροντίζει πληροί τα κριτήρια να είναι σε αυτή τη δομή;», διερωτήθηκε αρχικά και συνέχισε τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Είναι προφανές ότι ένας υγειονομικός ή εργαζόμενος σε δομή που αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο – αρά γνωρίζει πως θέτει σε κίνδυνο αυτόν που φροντίζει- προφανώς είναι ακατάλληλος να κάνει τη δουλειά. (…) Δεν είμαι ο αρμόδιος υπουργός για να πάρω αποφάσεις. Θέτω ένα λογικό ερώτημα».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook