Απολογούνται σήμερα οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που «φούσκωναν» τα ποσοστά αναπηρίας

απολογούνται-σήμερα-οι-υπάλληλοι-του-1133771

Απολογούνται σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων στην Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα που «φούσκωνε» στον έναντι αδράς αμοιβής ποσοστά αναπηρίας αιτούντων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις «ψαλίδιζε» και χρέη φυσικών προσώπων προς ταμεία.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη συνελήφθησαν επτά επιτήδειοι ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 62 άτομα, εκ των οποίων 29 γιατροί.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο προϊστάμενος του καταστήματος του ΕΦΚΑ δύο υπάλληλοί του, τρεις γιατροί και μία δικηγόρος. Βασικό ρόλο είχε η γραμματέας του Κέντρου Πιστοποίησης που είχε πρόσβαση στα αρχεία και έφερνε σε επαφή τους εμπλεκόμενους.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι δωροδοκούνταν για να βεβαιώνουν υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας σε αιτούντες, ώστε να τους εγκριθούν μεγαλύτερες συντάξεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ταρίφα για κάθε ενδιαφερόμενο φέρεται να έφτανε μέχρι τα 2.000 ευρώ, ενώ, κατά πληροφορίες, περιγράφονται και περιπτώσεις «κουρέματος» χρεών για ασφαλιστικές εισφορές σε φυσικά πρόσωπα.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν τις εξής πράξεις: εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, ψευδής βεβαίωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, παραβίαση και χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, εμπορία – επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων), νόθευση δημοσίου εγγράφου κ.ά.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook