Απολογισμός έργου Βάμβουκα στο Λιμενικό Ταμείο: «Μεγάλη παρακαταθήκη για τα Χανιά»

απολογισμός-έργου-βάμβουκα-στο-λιμεν-950651

Έπειτα από  συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλη Κοτσιφάκη, κατά την οποία τον ενημέρωσε για το έργο που επιτελέστηκε επί της θητείας του τα προηγούμενα 5 χρόνια, καθώς και για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο προκάτοχός του, Τάσος Βάμβουκας σε ενημερωτικό του δελτίο, έκανε έναν απολογισμό του έργου του και μεταξύ άλλων ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Κοτσιφάκη.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο του κ. Βάμβουκα

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας μου ως Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και του έργου της Δημοτικής μας Αρχής, συναντήθηκα σε πολύ καλό κλίμα με τον νέο Πρόεδρο κ. Μανώλη Κοτσιφάκη, τον οποίο ενημέρωσα για το έργο που επιτελέστηκε επί της θητείας μας τα προηγούμενα 5 χρόνια, καθώς και για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και του ευχήθηκα καλή θητεία.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό επισημαίνω τα σημαντικότερα θέματα που δρομολογήσαμε και επιλύσαμε.

Πρώτα από όλα ξεχωρίζω την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος του σεβασμού του δημόσιου χώρου στο Ενετικό Λιμάνι. Με αποφασιστικότητα, επιμονή και κατάλληλους χειρισμούς, επιτύχαμε την θετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και της Υπουργού Πολιτισμού, που περιορίζει τον παραχωρούμενο χώρο από τα 6.100 τ.μ. στα λογικά επίπεδα των 4.500 τ.μ. και ήδη βρίσκεται ήδη σε ισχύ. Ταυτόχρονα ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων την μελέτη για την αντικατάσταση των σκιαδίων στον Ενετικό Λιμένα, που θα αλλάξει αισθητικά το σπουδαίο αυτό μνημείο, με τύπους σκιαδίων που έχουν και την αποδοχή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην χερσαία λιμενική ζώνη.

Μόλις η μελέτη αυτή εγκριθεί από το ΚΑΣ, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ σύντομα, θα μπορεί να υλοποιηθεί η μεγάλη αυτή αλλαγή στο λιμάνι, καθώς από τα τέλη Νοέμβρη παύει η διετής ισχύς προστασίας των αυθαίρετων κατασκευών σκίασης.

Είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των υφιστάμενων σκιαδίων με τους νέους εγκεκριμένους τύπους, τα οποία μαζί με την εφαρμογή του νέου παραχωρούμενου χώρου, θα μας δώσουν μια εντελώς νέα εικόνα του ενετικού λιμένα από την επόμενη θερινή περίοδο του 2020.

Ο απολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κατά την προηγούμενη περίοδο περιλαμβάνει και μια σειρά άλλων έργων μεταξύ των οποίων:

• Τη συνολική παρέμβαση συντηρήσεων στο Γυαλί Τζαμισί όπου αποκαταστάθηκε και ο περιβάλλων χώρος του που παρέμενε ημιτελής από την κατεδάφιση του λιμενικού περιπτέρου.

• Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανέγερσης του κτηρίου του λιμενικού ταμείου και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της δεύτερης φάσης

• Τις μελέτες για τη συνολική ανάπλαση με επανασχεδιασμό του παραλιακού μετώπου του Κουμ-Καπί, που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της περιοχής. Παράλληλα προχώρησαν οι διαδικασίες για τις απαραίτητες συνοδές μελέτες (ακτομηχανική, στατική, περιβαλλοντική, γεωλογική κλπ.) και είναι έτοιμος ο φάκελος για τη δημοπράτησή τους. Συμπεριλαμβάνεται μάλιστα σχεδιασμός για προσάμμωση με διπλό στόχο, αφενός την αντιμετώπιση της διάβρωσης (σπηλαιώσεις) και την προστασία του παραλιακού μετώπου και αφετέρου τη δημιουργία αμμώδους παραλίας.

• Τη μελέτη τοπογράφησης και βυθομετρικής αποτύπωσης της θαλάσσιας ζώνης από Νέα Χώρα έως Αγ. Κυριακή, με στόχο την επέκταση της χερσαίας λιμενικής ζώνης, που θα δώσει την δυνατότητα δημιουργίας νέας σύγχρονης μαρίνας την οποία έχει ανάγκη η πόλη μας.

• Τις εκτεταμένες συντηρήσεις και παρεμβάσεις σε θέματα υποδομών (υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΗ, υποδομές ελλιμενισμού – αποβίβασης κρουαζιέρας, κ.ά)

• Έγινε εκβάθυνση του Λιμένα της Νέας Χώρας και της Αγ. Κυριακής.

• Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Ν. Χώρας.

Το έργο που επιτελέστηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κατά τη διάρκεια της Δημοτικής μας Αρχής και της προεδρίας μου, με την αντιμετώπιση χρόνιων και δυσεπίλυτων προβλημάτων, δίνει το δικαίωμα και την δυνατότητα στη σημερινή δημοτική αρχή να συνεχίσει με έργα που η αξία τους θα ωφελήσει και θα αναβαθμίσει σημαντικά τα Χανιά μας.

zarpanews.gr

One thought on “Απολογισμός έργου Βάμβουκα στο Λιμενικό Ταμείο: «Μεγάλη παρακαταθήκη για τα Χανιά»

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΙΠΕΝ Ο ΤΑΣΟΣ: «Πρώτα από όλα ξεχωρίζω την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος του σεβασμού του δημόσιου χώρου στο Ενετικό Λιμάνι.» ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΟΔΙΝΑ….
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ..
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΤΑΣΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ….
    ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook