Απώλεια βάρους: Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε

απώλεια-βάρους-πόσο-συχνά-πρέπει-να-ζυ-1375868

Με τόσες πολλές αντίθετες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση, το να ξεκινήσετε ένα ταξίδι απώλειας βάρους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο το να ζυγίζεσαι έρχεται με ερωτήσεις. Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε; Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να το κάνετε; Πρέπει να ζυγίζεστε κάθε μέρα;

Απώλεια βάρους: Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε

Tο πόσο συχνά θα πρέπει να ζυγίζεστε, σύμφωνα με το Livestrong, θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Μια γενική οδηγία είναι να ζυγίζεστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Φροντίστε να ανεβαίνετε στη ζυγαριά την ίδια ώρα κάθε μέρα –κατά προτίμηση το πρωί γιατί το σωματικό σας βάρος θα παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα πρέπει, επίσης, να ζυγιστείτε χωρίς ρούχα για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας συνεπείς. Ωστόσο, μπορείτε να ζυγίζεστε καθημερινά εάν κατανοείτε τους κινδύνους που εμπεριέχονται. «Η καθημερινή παρακολούθηση του βάρους είναι εντάξει για ορισμένους ασθενείς που έχουν κίνητρα, αισθάνονται άνετα και γνωρίζουν τις φυσικές διακυμάνσεις του σωματικού βάρους», δήλωσε ο Reshmi Srinath, MD, διευθυντής του Προγράμματος Διαχείρισης Βάρους και Μεταβολισμού Mount Sinai.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να ζυγίζεστε κάθε μέρα

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ζυγίζεστε καθημερινά, καθώς σύμφωνα με το WebMD, οι καθημερινές ζυγίσεις σας δίνουν κίνητρο και σας κάνουν να επιτύχετε τον στόχο σας καλύτερα, παραμένοντας προσηλωμένοι στην απώλεια βάρους. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε πιο ενημερωμένες διατροφικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν παρατηρήσετε ότι δεν πετύχατε τους στόχους απώλειας βάρους εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα αν ζυγίζεστε καθημερινά. Σύμφωνα με το Livestrong, το να ζυγίζεστε πολύ συχνά μπορεί να σας δώσει παραπλανητικές πληροφορίες για την πρόοδό σας. Το σωματικό βάρος ποικίλλει συχνά από πολλούς παράγοντες, όπως η κατακράτηση υγρών, η πρόσληψη αλατιού και οι ορμόνες. Βλέποντας αυτές τις διακυμάνσεις μπορεί, επίσης, να είναι απογοητευτικό και αποθαρρυντικό για άτομα που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι φυσιολογικό το βάρος να αλλάζει κατά μερικά κιλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το συχνό ζύγισμα μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε ανθυγιεινές συμπεριφορές όπως η υπερβολική άσκηση ή η ακραία δίαιτα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook