Απόκριες με τον «Ορίζοντα» για τα πεμπτάκια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων | Photos

απόκριες-με-τον-ορίζοντα-για-τα-πεμπ-1392536

Την εμπειρία τους από την επίσκεψη στον σύλλογο «Ορίζοντα» μοιράζονται με κείμενό τους οι μαθητές της Ε2 τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την τελευταία ημέρα σχολικής μας ζωής πριν την Καθαρή Δευτέρα! Επισκεφτήκαμε με το δάσκαλό μας Ευάγγελο Παγωνίδη, το Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» που ιδρύθηκε το 2004 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Ενημερωθήκαμε για τις δράσεις του Συλλόγου όπως την Οικονομική, υλική και ηθική στήριξη ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, τη Φιλοξενία ασθενών και των συνοδών τους σε ξενώνες του «Ορίζοντα» στην Αθήνα, τη Δωρεά συστήματος ψύξης κατά της αλωπεκίας για ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων «Αγ. Γεώργιος», την Καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών την Ενημέρωση ενδιαφερόμενων για δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων και τη Συλλογή δωρεών μαλλιών.

Στη συνέχεια κι αφού ξαναθυμηθήκαμε το υπέροχο παιδικό μυθιστόρημα « Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή που αφορά στην αξία της ειρήνης και της αγάπης μεταξύ των λαών της Γης. Ένα παιδικό μυθιστόρημα επίκαιρο, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες που το πέπλο του πολέμου άρχισε να απλώνεται τόσο κοντά μας και τα παιδιά δυστυχώς είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματά του, φτιάξαμε το δικό μας Γαϊτανάκι και χορέψαμε γύρω του το τραγούδι της Ειρήνης.

Ένα Αποκριάτικο παιδικό ειρηνικό έθιμο του τόπου μας που λόγω κορονοϊού μας είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στις εθελόντριες κυρίες του Ορίζοντα, κ. Χρυσούλα Καζάκου, Μαρία Βαρουξάκη και Ξανθή Κόντου που με υπομονή και μεράκι έκαναν ξεχωριστή για εμάς τη σημερινή ημέρα που θα μας μείνει αξέχαστη για πάντα! Καλές Απόκριες σε όλους και Καλή Σαρακοστή!

Με παιδικές ευχές!

Τα πεμπτάκια του Ε2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook