Απόκοσμες εικόνες στις ΗΠΑ: Τρομακτικά πλάνα αποκαλύπτουν τις…παρενέργειες του ναρκωτικού των «ζόμπι»

απόκοσμες-εικόνες-στις-ηπα-τρομακτικ-1703072

Φρικτά πλάνα δείχνουν τον καταστροφικό απολογισμό που είχε η επιδημία των ναρκωτικών «tranq» στους τοξικομανείς της Φιλαδέλφειας. ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Η γειτονιά του Κένσινγκτον – που έγινε διαβόητη από την υπαίθρια αγορά ναρκωτικών – φαίνεται εντελώς γεμάτη από τους πεσμένους και λιπόθυμους χρήστες ναρκωτικών στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο urbanvisuals2.0.

@urbanvisuals2.0 #kensingtonphilly #philadelphia #philadelphia #kensington #kensingtonphiladelphia ♬ original sound – Urban Visuals 2.0

Το οδυνηρό κλιπ έρχεται καθώς η «Πόλη της Αδελφικής Αγάπης» παλεύει με την αυξανόμενη χρήση του ναρκωτικού Xylazine ή «tranq», το οποίο είναι ένα θανατηφόρο ηρεμιστικό που χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τις επιδράσεις της ηρωίνης, της κοκαΐνης και της φαιντανύλης.

Το ναρκωτικό είναι τόσο ισχυρό που ο Λευκός Οίκος το χαρακτήρισε πρόσφατα «αναδυόμενη απειλή». Ο Dr. Rahul Gupta, διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών, εξέδωσε την συγκεκριμένη προειδοποίηση τον περασμένο μήνα. «Η ξυλαζίνη έχει πλήξει ιδιαίτερα τη Φιλαδέλφεια, προκαλώντας αυξημένους θανάτους από υπερβολική δόση, καθώς και σοβαρά τραύματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σηψαιμία και ακρωτηριασμό», ανέφεραν το Τμήμα Υγείας και το Συμβούλιο Υγείας της Φιλαδέλφειας σε κοινή δήλωση τον περασμένο μήνα.

Τα ναρκωτικά «tranq» είναι συντομογραφία της λέξης «tranquilizers» (καταπραϋντικά) και αναφέρονται σε ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Η χρήση του όρου «ζόμπι» σχετίζεται με τη ζοφερή εικόνα των χρηστών: Απώλεια αντίληψης, αδυναμία και επιβράδυνση των κινήσεων, αλλά και μεγάλες ανοιχτές πληγές στο σώμα.

Η ξυλαζίνη είναι ένα ηρεμιστικό που χρησιμοποιείται συνήθως από κτηνιάτρους για μεγάλου μεγέθους ζώα και θεωρείται ακατάλληλο, σε οποιαδήποτε δόση, για ανθρώπινη κατανάλωση.

Όμως εδώ και χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της και στην αγορά των ναρκωτικών. Ο 43χρονος από το Σόλιχαλ της Αγγλίας κατεγράφη επίσημα ως το πρώτο θύμα σε μια έκθεση του King’s College του Λονδίνου (KCL), η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Forensic and Legal Medicine.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το θύμα είναι πιθανό να αγνοούσε πως κατανάλωνε το «ναρκωτικό ζόμπι», καθώς αγόραζε ηρωίνη η οποία ήταν αναμειγμένη με ξυλαζίνη και φαιντανύλη. «Από όσο γνωρίζουμε, αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που σχετίζεται με τη χρήση ξυλαζίνης που αναφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και στην Ευρώπη, και υποδηλώνει την είσοδο της ξυλαζίνης» στη Γηραιά Ήπειρο.

Η χρήση ξυλαζίνης εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίες του 2000 στο Πουέρτο Ρίκο και έκτοτε έχει αναφερθεί πολλές φορές στις ΗΠΑ, όπου και χαρακτηρίζεται ως «αναδυόμενη απειλή» καθώς σχετίζεται με το 7% των θανάτων από υπερβολική δόση.

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται θάνατος στην Ευρώπη. Η χρήση του ναρκωτικού προκαλεί επιβράδυνση της αναπνοής και του καρδιακού ρυθμού σε επικίνδυνα επίπεδα, αλλά και μεγάλες ανοιχτές πληγές στο δέρμα. Οι πληγές εξαπλώνονται σταδιακά σε όλο το σώμα, προκαλώντας σήψη.

protothema.gr, gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook