«Αποκλιμάκωση μέτρων μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων»

αποκλιμάκωση-μέτρων-μόνο-με-διψήφιο-1134085

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις γιορτές έκρουσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», εφιστώντας την προσοχή όλων για να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα και υπογράμμισε ότι τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα.

«Αποκλιμάκωση θα υπάρξει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους», εξήγησε και συμπλήρωσε πως «Μόνο τότε, παράλληλα με τον αριθμό των κρουσμάτων, θα έχουμε μπει «σε ασφαλή νερά»».

Προειδοποίηση Καπράβρελου: Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει

«Η πίεση στο σύστημα υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Ζήτημα είναι αν υπάρχουν μία με δύο κλίνες ΜΕΘ όταν εφημερεύουμε», είπε, τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια εύθραυστη ισορροπία» και εκφράζοντας την ανησυχία του για την κινητικότητα στις εορτές. «Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει», προειδοποίησε.

«Λίγος πόνος στο μπράτσο»

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρώτος Έλληνας γιατρός που έχει εμβολιαστεί παγκοσμίως.

Ο κ. Δημήτρης Τζαχάνης, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Καλιφόρνια, τόνισε ότι δεν είχε κάποια σημαντική παρενέργεια από τον εμβολιασμό.

Το μόνο που αισθάνθηκε ήταν λίγος πόνος στο μπράτσο που κράτησε για μία μέρα. Την ίδια μέρα μάλιστα ο γιατρός εργάστηκε κανονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook