Aποκλειστικό: Το ξεχωριστό δώρο που πήρε από τα Χανιά ο George Bush | Photos+Video

aποκλειστικό-το-ξεχωριστό-δώρο-που-πήρ-1113833

Με ένα ξύλινο κιβώτιο έφυγε από την Κρήτη το 1991 ο George Bush, το οποίο περιείχε ένα ξεχωριστό δώρο. Ένα δώρο που φτιάχτηκε ειδικά για τον πρώην  πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών με  αφορμή την επίσκεψη του στην Κρήτη το 1991. (δείτε εδώ) Πρόκειται για ένα πλήρες σερβίτσιο με το έμβλημα της Κρήτης από τη μία πλευρά και ένα σκίτσο με το πρόσωπο του George Bush από την άλλη, το οποίο ενθουσίασε τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η πρωτοβουλία για το ιδιαίτερο αυτό δώρο ανήκει στον σημερινό πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, Αρχιπλοίαρχο (Μ) Π.Ν. ε.α. τότε Πλωτάρχη στο Ναύσταθμο Κρήτης Μανώλη Πετράκη, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα της προετοιμασίας υποδοχής του τότε Αμερικανού Πρόεδρου στη Διεύθυνση Καυσίμων ΝΑΤΟ στο Μαράθι.

Μάλιστα άρεσε τόσο πολύ το δώρο αλλά και όλη η οργάνωση στον George Bush τον πρεσβύτερο, που όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο έστειλε και εγγράφως τις ευχαριστίες του. Είχαν προηγηθεί και δύο στυλό με την υπογραφή του ίδιου του τότε Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε τι λέει για το θέμα ο Μανώλης Πετράκης:

Οι ιστορικής αξίας φωτογραφίες του κ. Μπαλαδάκη από την επίσκεψη:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook