Αποκλεισμένος στο εξωτερικό Χανιώτης καλλιτέχνης με την οικογένειά του λόγω κορονοϊού- Καμία βοήθεια από πρεσβείες και αεροπορικές

αποκλεισμένος-στο-εξωτερικό-χανιώτη-1012674

Περιπέτεια από το πουθενά για τον Νεκτάριο Κωστάκη, Χανιώτη καλλιτέχνη που βρέθηκε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και πλέον έχει βρεθεί αποκλεισμένος, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος τρόπος να επιστρέψουν αυτός και η οικογένειά του στην πατρίδα.

Μεγάλο το παράπονο από πλευράς των Χανιωτών που ζουν μία… Οδύσσεια τόσο προς τις αεροπορικές εταιρείες που κάθε άλλο παρά βοηθούν, με την κατάσταση στις πρεσβείες και το υπουργείο Εξωτερικών να μην είναι καλύτερη.

Συγκεκριμένα, ο κος Κωστάκης ταξίδεψε στη Βιέννη για  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω της επέλασης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο ίδιος και η οικογένειά του να ψάχνουν τρόπο επιστροφής στην Κρήτη.

Αν και τα αρχικά εισιτήρια προς Ελλάδα ήταν για μεθαύριο, Δευτέρα, η αβεβαιότητα και το σενάριο (που τελικά επιβεβαιώνεται) οτι τα σύνορα θα κλείσουν την ημέρα εκείνη οδήγησε τον οικογενειάρχη να κλείσει άλλα εισιτήρια για να αναχωρήσει από Πράγα σήμερα, Σάββατο. Όμως, λίγες ώρες μετά που έκλεισε τα εισιτήρια της επιστροφής, ενημερώθηκε οτι σταματούν οι πτήσεις προς Ελλάδα, με τον ίδιο να αναφέρει οτι παρά τις επίμονες προσπάθειές του, ποτέ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την Aegean. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τις πρεσβείες σε Πράγα και Βιέννη, οι οποίες, όπως ανέφερε στο zarpanews.gr, ήταν καθ’όλα… ανενημέρωτες και αδυνατούσαν να τους βοηθήσουν. Αντίθετα, τον προέτρεψαν με δική του ευθύνη να δοκιμάσει να περάσει τα σύνορα και να δοκιμάσει να πετάξει από την Αυστρία, από όπου «μάλλον» θα ταξιδέψει.

Έτσι, με δύο μωρά στα χέρια η οικογένεια καλείται να… «τζογάρει» για το κατά πόσον θα της επιτραπεί να περάσει τα σύνορα Τσεχίας-Αυστρίας και για το αν θα πραγματοποιηθεί η πτήση προς Ελλάδα πριν αποκλειστούν στην χώρα του Μπετόβεν μέχρι να περάσει (άγνωστο πότε) η «κρίση» του κορονοϊού και να επιστρέψει η Ευρώπη στην κανονικότητα, χωρίς μέρος να μείνει ή χρήματα για να επιβιώσει σε ένα από τα πιο ακριβά κράτη του πλανήτη.

Μακάρι η περίπτωση του Χανιώτη καλλιτέχνη να ήταν η μόνη. Εκατοντάδες είναι οι συμπολίτες μας που έχουν αποκλειστεί λόγω του κορονοϊού. Γιατί άραγε υπάρχουν οι πρεσβείες στο εξωτερικό αν δεν ασχολούνται με τα προβλήματα και τις δυσκολίες των υπηκόων τους;

zarpanews.gr

10 thoughts on “Αποκλεισμένος στο εξωτερικό Χανιώτης καλλιτέχνης με την οικογένειά του λόγω κορονοϊού- Καμία βοήθεια από πρεσβείες και αεροπορικές

  1. Χωριανακι, ποιος σου’πε να πας στας Ευρωπας; Καλα εισαι, εκει που’σαι! Οχι τα παραπονα στο zarpa, οι αναγνωστες; προτιμουν κατι το ποιο πληροφοριακο, οπως αρμοζει σε μια ιστιοσελιδα ειδησεογραφικου περιεχομενου.
    Α; μην πηγαινες, τι να σου καμουμε τωρα, και στο κατω κατω, τα γυρευε ο…

  2. Υπάρχει ένα προιον που λέγεται ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ρε καραμήτροοοοοο!!! 30 ευρώ κάνει ρε τσίπι ταξιδιώτη!!!
    Για την ηλιθιότητα και ανευθυνότητα του καθενός δεν φταίνε οι άλλοι, ο καραμήτρος φταίει. Ας έρθει με τα πόδια.
    Κόψε με άμα θες, εγώ θα στα γράφω πάντως!!!

  3. Εξω φιλε μου Γιαννη ειναι τα ΠΑΚΕΤΑ, ολα ΜΑΥΡΑ! Τα μεροκαματα & γαμοι πιο καλοι απο τση ντοπιους που κινδυνευεις να σε μπουζουριασουνε, δεν εχει ΣΔΟΕ εκει μονο φιλετα!

  4. Αφήστε τις κακίες και τα δηλητήρια αν δεν έχετε κάτι θετικό να γράψετε, ανατολίτες τενεκέδες, ο άνθρωπος πήγε για δουλειά και εγκλωβίστηκε, έχει οικογένεια και παιδιά μαζί, έπρεπε να ντρέπεστε, μιλάμε η αλληλεγγύη λέξη άγνωστη για τους ψεύτο καπετάνιους και τους κλεφτοκοτάς της …….Λεβεντογέννας .
    Τέλος πάντων θα συμβούλευα το συντοπίτη φίλο να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσει με τη βοήθειες του GPS στην Ελλάδα. Εταιρείες μεγάλες όπως η Herz, Avis κλπ νοικιάζουν one way αυτοκίνητα που θα παραδώσει στη Ελλάδα οταν φτάσει.
    Προσωπικά αυτό θα έκανα και το έχω κάνει πολλές φορές που βρίσκομαι αποκλεισμένος λόγω καιρού σε κάποιο μέρος που δεν είναι ο τελικός μου προορισμός.

    1. Τοπ Ντογκ, θαρω πως σε πειραξε η ζεστη και λες κουζουλαδες. Μποτομ ντογκ εισαι! 20 χρονια στ’αεροδρομιο χειμωνα καλοκαιρι, δεν ξερω εταιρεια ενοικιαστικων να νοικιαζει για Ελλαδα! Αλλο απο Γερμανια, Ολλανδια, Βελγιο, Γαλλια η αλλα κοντινα κρατη, μελη της ΕΟΚ η οχι (Ελβετια). Στην Χαληδων εχει κοπελια και παιζουνε μουσικη, ας πιασει την λυρα η το λαουτο στο δρομο και δωστου, τι Χανια, τι Βιεννη, εκει ειναι και η χωρα τση μουσικης, ισως εκτιμησουνε το λαουτο παραπανω.
      Περιμενω το ονομα της εταιρειας που αναφερεις για να γελασουμε εδω στ’αεροδρομιο με τους συναδελφους! Γιατι δεν ερχεσαι ΜΠΟΤΟΜ ΝΤΟΓΚ απο δω να σε γνωρισουμε απο κοντα και να μας το πεις! Ο Αυστριακος με μεροκαματο πανω απο 60Ε, χωρις τις υπερωριες και τα διοδια ποσο λες να χρεωθει ο κυριος εξτρα; Γιατι νταλικα θα χρεωσει κανα 500 ρικο!

      1. Εχάρηκα μπρέ Μανώλη που έχουμε και ‘μείς οι Κρητικοί ένα κοπέλι που ξημεροβραδιάζεται στα αεροδρόμια και μπορεί να μας πληροφορεί εμάς τους κουζουλούς ηντα γίνεται εκειδα !!!
        Επειδή εγώ όμως έδωσα συμβουλή αποκλειστικά στον συντοπίτη μου μουσικό ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΚΑ ΣΟΥ που λέει η γιαγιά μου. !!
        Στο αεροδρόμιο της Βιέννη λοιπόν η Avis διαθέτει Family size KIA με έξτρα χρέωση για one way rental και για φθορά λαστιχων εντός της EE και νομίζω ότι ένας οδηγός με μικρά παιδιά και λόγω καιρικών και όχι μόνο συνθηκών θα περνούσε Ουγγαρία, Σερβία και Φυρομ σε 2-3 μέρες το αργότερο με τις απαραίτητες στάσεις.
        Και συγχρόνως αποφεύγεις να εκθεσεις την οικογενοια σου στον κίνδυνο του αεροδρομίου και αεροπορικού ταξιδιού
        Μανωλιό εχε το νού σου γιατί ακουσα πως ο κοραναιός χτυπάει τους……εξυπνακιδες ειδικους των…….αεροδρομίων. !! Υγειενε οικογενοιακως φιλε μου !

        1. Eπειδη συμφορουμιτη εισαι και αγραμματος, και δεν ειμαι δικηγορος, κανε μια κρατηση: You can only drop your vehicle off in the following countries: Denmark, Spain, Czech, France, Portugal, Romania, Italy, Netherlands, Norway, Serbia, Croatia, Luxembourg, Sweden, Hungary, Switzerland, Germany, Slovenia, Austria, Bosnia And Herzegovina, Belgium.
          Απο το σαιτ της Αvis
          Λοιπον το κοπελι επρεπε να σε λεγε ‘zarpa ντογκ’, τιποτε αλλο. Το φορουμ καλο ειναι, αλλα να μην παραπληροφορουμε, ασχετως και το θυμα ειναι σε δεινη κατασταση! Ευχομαι να βρει λυση, ειναι και οι ορθοδοξες εκκλησιες & οι Ελληνο…συλογοι να τονε βοηθησουνε!

          Εδω το σαιτ, ουτε Σεραγεβο, το πιο κοντινο, δεν σάφηνει: Sorry, you can’t return your vehicle here. Please choose another location or time
          Πληροφοριακα & μονο για Βρυξελες, Ζαβεντεμ, ενα μεσαιο μεγεθος ειναι 1.351 λιρες Αγγλιας για 4 μερες! Στο πρπ 1500 ευρωπουλα, θα του τα δωσεις;

          1. Από περιέργεια και μόνο ο συμφορουμιτης τι σημαίνει ?
            Χωρίς διάθεση ειρωνίας είναι μια λέξη που διαβάζω πρώτη φορά.
            Τη λύση την έγραψες μόνο σου, ας φέρει την οικογένεια του Ελλάδα και μετά εφόσον τα σύνορα με Ιταλία έκλεισαν παίρνει τηλέφωνο και ζητάει οδηγίες πως να προωθήσει το αυτοκίνητο Ιταλία και η απάντηση θα είναι η περίμενε να ανοίξουν τα σύνορα η παράδωσε το στο Αεροδρομιο Αθήνας.
            Πνιγόσαστε σε ένα κουτάλι νερό, λόγω κορονοϊού ούτε μήνυση δεν του κάνουν και αν του κάνουν δεν πρόκειται να τον δικάσει κανείς ότι έδωσε προτεραιότητα στα νωπή των παιδιών του έναντι τη συμφωνία με ένα international corporation.
            Έχετε το ραγιάδικος, δουλικο σύμπλεγμα κατωτερότητας και φοβάστε και τρέμετε τον κύριο και το αφεντικό !! Έχουμε 200 χρόνια που λευτερωθήκαμε, αφήστε το ραγιά πίσω, τα δικαστήρια δεν είναι γκιλοτίνες και ένα international corporation δεν θα ξευτιλιστεί να τρέχει στα δικαστήρια ένα άνθρωπο που χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο τους να γυρίσει πίσω στο σπίτι του την οικογένεια του μέσω πανδημίας. Από πλευράς PR θα ήταν καταστροφικό για αυτούς, αν όχι τίποτε άλλο θα το έβαζαν στην διαφημιστική καμπάνια του, προυποθεση να πληρωθούν τις μέρες που θα συμφωνήσουν στο ενοικιαστήριο. Όσο για τα χρήματα που αναφέρεις δεν νομίζω ότι είναι πολλά στην μέση μια πανδημίας με στόχο να γυρίσεις στην ασφάλεια του σπιτιού σου την οικογένεια σου.
            Δεν το γνωρίζω τον άνθρωπο αλλά φαντάζομαι ότι έχει φίλους και γνωστούς να τον στηρίξουν σε περίπτωση που δεν έχει αυτός την οικονομική ευχέρεια.
            Καλή υγεία σε σένα και την οικογένεια σου εύχομαι !

  5. Έφυγε για «επαγγελματικούς σκοπούς» αλλά πήρε μαζί οοοολη την φαμίλια ?!? Αφού λοιπόν έχει γυρίσε ξενοδοχεία, 3-4 αεροδρόμια , ο ένας πάνω στον άλλο, 4 πτήσεις (2 πηγαινε, 2 έλα) θα έρθει στα Χανιά με δύο μωρά?!?!

    Οι χανιώτες «καριερίστες» wannabes νομίζουν μάλλον ότι έχουμε κάνα memorial εδω με 1000 κλίνες ΜΕΘ.

    Θα είναι οι ίδιοι που θα τσιρίζουν στους γιατρούς για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, θα φωνάζουν ότι δεν υπάρχει κράτος κλπ. Και ό

    λα αυτά γιατί είχε «επαγγελματικές υποχρεώσεις»=βρ’ηκε φτηνα εισητηρια για Αυστρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook