Αποκλείει το Υπουργείο Παιδείας να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για Χριστούγεννα

αποκλείει-το-υπουργείο-παιδείας-να-κλ-1134763

Δε θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων λόγω κορονοϊού διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, ενώ την ίδια ώρα καλεί τους γονείς να συμμετάσχουν στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 -11 ετών η οποία θα γίνει την επόμενη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να μπουν οι γονείς προκειμένου να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους έως και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Οι ερωτήσεις αυτές θα ομαδοποιηθούν και την Τρίτη οι γονείς, θα παρακολουθήσουν ζωντανά (σε link που επίσης θα κοινοποιηθεί από το υπουργείο) τις απαντήσεις που θα δώσουν οι κυρίες, Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Βάνα Παπαευαγγέλου Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Εκείνη τη στιγμή οι γονείς εφόσον το επιθυμούν μπορούν να κάνουν και επιπλέον ερωτήσεις απευθείας στους ειδικούς επιστήμονες.

Δε θα κλείσουν τα σχολεία

Όσον αφορά στο πρόωρο κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «δεν καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία» και ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση από ειδικούς αλλά και την κυβέρνηση.

Το κλείσιμο το σχολείων όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά και γενικότερα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές έχει αποκλείσει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την υπογράμμιση ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία αλλά και να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου και γι’ αυτό το λόγο δαπανά τεράστια κονδύλια για αυξημένο αριθμό τεστ στα παιδιά.

Μάλιστα επεσήμανε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000 και σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού περίπου 15.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι ενώ στους μαθητές του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook