Αποκάλυψη βόμβα: Ο ΕΟΔΥ συγκαλύπτει κρούσματα σε στελέχη στα γραφεία του!

αποκάλυψη-βόμβα-ο-εοδυ-συγκαλύπτει-κρ-1145174

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, στον ΕΟΔΥ – υπό συνθήκες επικίνδυνης παρασιώπησης – υπάρχουν εδώ και εβδομάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και δη σε υπαλλήλους και στελέχη του ΕΟΔΥ στην Κεντρική Υπηρεσία στο Μαρούσι, χώρο όπου σημειωτέον κατοικοεδρεύει και η Διοίκηση του ΕΟΔΥ (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ).

Και ενώ θα περίμενε καθείς ειδικά στον ΕΟΔΥ να τηρηθούν από την Διοίκηση οι οδηγίες που ο ίδιος εκδίδει αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης κρουσμάτων σε Υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως λ.χ. το μέτρο της προσωρινής ολιγοήμερης ή έστω μονοήμερης αναστολής λειτουργίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση του κτηρίου από ειδικό συνεργείο και με ειδικά μέσα, την σωστή ιχνηλάτηση των επαφών των ήδη πολυάριθμων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, την ενημέρωση των εργαζομένων του ίδιου κτηρίου για το ποιοι συνάδελφοι τους νοσούν προκειμένου να μπορούν να γνωρίζουν αν και οι ίδιοι αποτελούν ύποπτα κρούσματα, η στάση της Διοίκησης του ΕΟΔΥ – όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι – είναι πραγματικά καινοφανής και δυστυχώς εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Μέχρι σήμερα με ευθύνη της Διοίκησης του ΕΟΔΥ δεν πραγματοποιείται καμία ουσιαστική απολύμανση του κτηρίου. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για ενιαίο τριώροφο κτήριο με κοινές εσωτερικές σκάλες για όλους τους εργαζόμενους, πλειάδα διαφορετικών γραφείων ανά όροφο και δύο κοινά ασανσέρ.

Μέχρι σήμερα το προσωπικό δεν έχει ενημερωθεί από την Διοίκηση του ΕΟΔΥ, σχετικά με το ποιοι και πόσοι ακριβώς συνάδελφοι τους νοσούν προκειμένου να μπορούν να γνωρίζουν αν ήρθαν σε επαφή μαζί τους και άρα αν αποτελούν ή όχι και οι ίδιοι ύποπτα κρούσματα. Απλώς, υπάλληλοι «εξαφανίζονται» διαδοχικά λ.χ. από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Πόρων και οι ίδιοι λένε στους πιο κοντινούς τους συναδέρφους, ότι έκαναν τεστ, βρέθηκαν θετικοί, νοσούν και είναι σε καραντίνα.

Ουδείς ασχολείται με την ιχνηλάτηση των επαφών των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ένα κτήριο που όλοι επικοινωνούν με όλους, που μπαινοβγαίνουν διανομείς και κούριερ, την ώρα δε που ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ αλλά και πολλοί επιστήμονες του οργανισμού, λόγω της αρμοδιότητας τους κινούνται καθημερινά και σε εξωτερικές συσκέψεις με υψηλά επιστημονικά και κυβερνητικά κλιμάκια.

Από τους υπαλλήλους του οργανισμού, καταγγέλλεται η πλήρης έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων μέσα στον ΕΟΔΥ, κι ότι δεν υφίσταται προγραμματισμός τηλεργασίας ή επίσης πρόβλεψη προσωπικού ασφαλείας. Επικρατεί μόνο μυστικισμός και καταβάλλεται προσπάθεια να μην μαθευτεί προς τα έξω ότι υπάρχει πρόβλημα με κρούσματα μέσα στον ίδιο τον ΕΟΔΥ.

Όταν η Διοίκηση του ΕΟΔΥ λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο μέσα στον ίδιο τον Οργανισμό, μάλλον αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν θα μπορούσε να αναμένει από την ίδια Διοίκηση ορθότερη και ουσιαστικότερη διαχείριση της πανδημίας για την κοινότητα…

Σε αυτό το πλαίσιο θυμίζουμε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τραγικό έλλειμμα ενεργειών, αλλά και τα λάθη του.

Ειδικότερα, – πέραν της μη υλοποίησης ικανού αριθμού μαζικών test στην κοινότητα που πλέον πανθομολογείται – είναι πλέον επιβεβλημένο να ελεγχθεί τόσο Κοινοβουλευτικά, όσο και από την Δικαιοσύνη, εάν ο ΕΟΔΥ απέστελλε – ως όφειλε βάσει Νόμου – σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των τεστ που ο ίδιος υλοποιούσε με τις κινητές του Μονάδες (ΚΟΜΥ) στο αρχείο COVID 19 της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) ή εάν τα απέστελλε με καθυστέρηση, καίτοι τα εγνώριζε, διατηρώντας μια δεύτερη αυθαίρετη παράλληλη καταγραφή, αντίθετη στις διατάξεις του Νόμου που προβλέπει την τήρηση ενός και μόνου Εθνικού αρχείου ασθενών με COVID 19 από την ΗΔΙΚΑ.

Είναι αυτονόητο ότι η τυχόν μη δήλωση από τον ΕΟΔΥ νέων κρουσμάτων στο αρχείο της ΗΔΙΚΑ σε πραγματικό χρόνο, οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια σε διαταραχή του κύκλου ενημέρωσης της πολιτικής προστασίας και στη μη έγκαιρη απομόνωση αυτών των νέων κρουσμάτων και συνεπώς στην μη έγκαιρη ιχνηλάτηση των επαφών τους, με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη και εκθετική διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Επιπλέον η τυχόν εσφαλμένη (μικρότερη) αποτύπωση του πραγματικού αριθμού των κρουσμάτων σε πραγματικό χρόνο έθεσε σε συνθήκες πλάνης τόσο την Επιστημονική Επιτροπή, όσο και την Κυβέρνηση αναφορικά με το ποια μέτρα και κυρίως πότε αυτά έπρεπε να ληφθούν…

Πηγή: tvxs.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook