Αποκάλυψη Times: Έγιναν τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι

αποκάλυψη-times-έγιναν-τρεις-απόπειρες-δο-1391874

Tι αποκαλύπτει δημοσίευμα των Times για τις τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά Ζελένσκι σε μία εβδομάδα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι γλίτωσε από τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα σχέδια δολοφονίας απετράπησαν καθώς Ρώσοι, οι οποίοι αντιτίθενται στον πόλεμο, έδωσαν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές.

Οι Times αναφέρουν ακόμη ότι πίσω από τη μια απόπειρα δολοφονίας, ήταν η ομάδα Wagner. Σε περίπτωση επιτυχίας μάλιστα η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

«Θα το έκαναν με μια υψηλού επιπέδου προετοιμασίας αποστολή κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούσαν να το αρνηθούν. Ο «αποκεφαλίσμος» του επικεφαλής ενός κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή στην εφημερίδα.

Παράλληλα, το Σάββατο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα απετράπη μια ακόμη απόπειρα εναντίον του Ουκρανού προέδρου, στα περίχωρα του Κιέβου όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων εντοπίστηκε να πλησιάζει τον Ζελένσκι.

Ποια είναι η ομάδα Wagner

Πρόκειται για μια ιδιωτική πολιτοφυλακή που φέρεται να έχει εντολές από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εξοντώσει τον Ζελένσκι – και άλλα 23 κυβερνητικά στελέχη – για να επιτρέψει στη Μόσχα να καταλάβει τη χώρα.

Σύμφωνα με τους Times, η πολιτοφυλακή, η οποία διοικείται από τον ολιγάρχη Γεβγένι Πριγκοζίν (Yevgeny Prigozhin) – στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου, ο οποίος συχνά αποκαλείται και «σεφ του Πούτιν» – μετέφερε μισθοφόρους από την Αφρική πριν από πέντε εβδομάδες για την αποστολή αυτή, με αντάλλαγμα μια τεράστια αμοιβή.

Η λίστα των στόχων τους δεν περιλαμβάνει μόνο τον Ουκρανό πρόεδρο, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον δήμαρχο του Κιέβου και τον αδελφό του.

Χθες, οι Anonymous έκαναν γνωστό, με tweet τους, ότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας διέρρευσε πληροφορίες που προειδοποιούσαν την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας κατά του Ζελένσκι.

Η ομάδα ανέφερε: «Η ρωσική FSB διέρρευσε πληροφορίες και ειδοποίησε την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας κατά του προέδρου Ζελένσκι. Τώρα, μπορούμε να περιμένουμε έναν εσωτερικό αγώνα εξουσίας στο Κρεμλίνο για την ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν. Εν τω μεταξύ, ας συνεχίσουμε με τις επιθέσεις».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook