Αποκάλυψη Πολάκη: Βουλευτής της ΝΔ χρηματοδότησε τον εαυτό του μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

αποκάλυψη-πολάκη-βουλευτής-της-νδ-χρη-1537320

Σε μια αποκαλυπτική ανάρτηση προχώρησε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με «άριστο» βουλευτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεκριμένα τον βουλευτή Μαγνησίας, Κώστα Μαραβέγια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα οποία επικαλείται ο Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας υπέβαλε φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με υπό ίδρυση εταιρεία για να χρηματοδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο για επένδυση 11εκ. στον Βόλο (Κέντρο Αποκατάστασης), την στιγμή που βάσει του άρθρου 57 του Συντάγματος οι βουλευτές απαγορεύεται να μετέχουν σε εταιρείες, οι οποίες συνάπτουν με το Δημόσιο συμβάσεις επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις εγκρίθηκε οριστικά η επένδυση (10.1.2022), ο Κώστας Μαραβέγιας σύστησε στο όνομα της γυναίκας του μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 5.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο καταστατικό της σύστασης της εταιρίας ακόμα και το email που αναγραφόταν, ήταν το δικό του.

«Συνολικό ποσό της επιχορήγησης ήταν το ποσό των 4.252.254 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα της επένδυσης (περίπου 6.750.000) πρέπει με βάση τον αναπτυξιακό νόμο να προέρχονται είτε από ίδια κεφάλαια είτε από τραπεζικό δάνειο. Στο πόθεν έσχες του εμφανίζει μαζί με τη γυναίκα του τραπεζικές καταθέσεις περίπου 37.000 ευρώ και ΟΦΕΙΛΕΣ προς Τράπεζες ύψους 292.000 ευρώ!» αναφέρει ο Παύλος Πολάκης και διερωτάται «Ποια Τράπεζα και με ποιον τρόπο προέγκρινε δάνειο στη συγκεκριμένη εταιρεία και σε τι ύψος; 6,5 εκ. ευρώ σε εταιρεία με κεφάλαιο 5χιλ.;».

Όπως τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανακύπτουν τρία θέματα:

«1) Νομικό, καθώς πρόκειται για έμμεση παραβίαση της διάταξης του Συντάγματος.

2) Πολιτικό και ηθικό, καθώς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος παίρνει “αέρα” 4,2εκ. από το δημόσιο ταμείο, ενώ οι περισσότεροι δεν βλέπουν ούτε με κυάλια τον Αναπτυξιακό.

3) Τραπεζικό, καθώς του προενέκριναν δάνειο (όσο κι αν είναι) ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις.»

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης καλεί τον βουλευτή της ΝΔ να παραιτηθεί και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον διαγράψει, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Όλα εδώ θα πληρωθούν» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης.

documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook