Αποκάλυψη: O Μίκης Θεοδωράκης έχει αγοράσει τον τάφο του στον Γαλατά Χανίων

αποκάλυψη-o-μίκης-θεοδωράκης-έχει-αγορ-1276741

Ο μεγάλος συνθέτης είχε φροντίσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία.

Την ώρα που είναι ακόμα αδιευκρίνιστο το πού θα ταφεί ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το NEWS 24/7 αποκαλύπτει ότι είχε φροντίσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία. Τι μας είπε η Νίτσα Λουλέ.

Τριήμερο εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί στη χώρα μετά την απώλεια του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών την Πέμπτη, στις 15:00.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, μία μέρα μετά τον θάνατό του, είναι ακόμη αδιευκρίνιστο το πού θα ταφεί ο διάσημος συνθέτης. Μολονότι, όπως έγινε γνωστό, η τελευταία επιθυμία του, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων, πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη αναφέρουν πως θα ταφεί στο Βραχάτι στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, και στη σύζυγό του, την 94χρονη Μυρτώ Αλτίνογλου.

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε τη δημοσιογράφο και σύζυγο του αδελφού του Γιάννη Θεοδωράκη, Νίτσα Λουλέ, και έμαθε πως ο εμβληματικός Έλληνας μουσικοσυνθέτης έχει αγοράσει ακόμη και τον τάφο του στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα το 1996, όταν πέθανε ο αδελφός του Γιάννης Θεοδωράκης. Στην κηδεία, ο συνθέτης είδε τον τάφο του αδελφού του και είπε χαρακτηριστικά ”Εγώ εδώ δε χωράω”.

“Όντως δε χωρούσε, γιατί το φέρετρο στριμώχτηκε κατά κάποιο τρόπο για να μπει. Και αγόρασε τάφο. Και το έκανε αυτό γιατί εκεί ήθελε να πάει. Ωστόσο ακόμη και τώρα, μολονότι η τελευταία του επιθυμία είναι καταγεγραμμένη, δεν ξέρουμε που θα γίνει η κηδεία”, αναφέρει η Νίτσα Λουλέ.

Την ίδια ώρα στην Κρήτη επικρατεί αναβρασμός για το γεγονός αυτό. Οι Κρητικοί μόλις έμαθαν το γεγονός αυτό, πιέζουν το ΚΚΕ στα τηλέφωνα ζητώντας από το κόμμα να επιληφθεί του θέματος και να γίνει πράξη η τελευταία επιθυμία του μουσικοσυνθέτη. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προσπαθεί από την πλευρά του να βρει μία λύση στην Αθήνα, ώστε να ταφεί στο Πρώτο Νεκροταφείο, μήπως αυτό αποτελεί μία πιο συμβιβαστική λύση. “Ωστόσο, ο Μίκης αν ήθελε να ταφεί στο Πρώτο Νεκροταφείο θα το είχε ζητήσει. Η επιθυμία του είναι άλλη, να πάει τον τόπο του, εκεί που είναι θαμμένος ο αδελφός και οι δύο του γονείς”.

One thought on “Αποκάλυψη: O Μίκης Θεοδωράκης έχει αγοράσει τον τάφο του στον Γαλατά Χανίων

  1. Εύχομαι η κόρη του να σωφρονιστει και να σεβαστεί την επιθυμία του πατέρα της έστω και την τελευταία στιγμή. Αν την απασχολεί ποιος θα επισκέπτεται το μνήμα και εφόσον τα Χανιά της πέφτουν μακριά, μπορεί να βασιστεί στην αγάπη του χανιωτικου λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook