Αποκάλυψη Μπάιντεν για Ζελένσκι: «Δεν ήθελε να ακούσει τις προειδοποιήσεις για εισβολή»

αποκάλυψη-μπάιντεν-για-ζελένσκι-δεν-1449788

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν ήθελε να ακούσει» τις αμερικανικές προειδοποιήσεις ενόψει της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα του.

«Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ίσως ήμουν υπερβολικός, αλλά ήξερα, και είχαμε δεδομένα να υποστηρίξουμε, ότι πήγαινε εκτός συνόρων. Δεν υπήρχε αμφιβολία. Και ο Ζελένσκι δεν ήθελε να το ακούσει, όπως πολλοί άνθρωποι», δήλωσε ο Μπάιντεν την Παρασκευή από το Λος Άντζελες.

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή μπορεί να φαινόταν τραβηγμένη, λέγοντας: «Καταλαβαίνω γιατί δεν ήθελαν να το ακούσουν».

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Πούτιν ότι «προσπαθεί να εξαλείψει τον πολιτισμό, όχι μόνο το έθνος, αλλά τον πολιτισμό» της Ουκρανίας και εκτίμησε ότι ο Ρώσος ηγέτης βλέπει την πρωτεύουσα του Κιέβου ως «έδρα της μητέρας Ρωσίας».

«Χρειάζεται διευκρίνιση»

Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι απάντησε στα σχόλια, λέγοντας ότι ο Ζελένσκι ζήτησε προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας πριν από τη μεγάλης κλίμακας εισβολή, αλλά οι εταίροι της Ουκρανίας «δεν ήθελαν να ακούσουν». Ο Σεργκέι Νικιφόροφ είπε ότι εκείνη την περίοδο, ο Ζελένσκι είχε τρεις ή τέσσερις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες αντάλλαξαν λεπτομερείς απόψεις και εκτιμήσεις για την κατάσταση.

«Ως εκ τούτου, η φράση «δεν ήθελα να ακούσω» μάλλον χρειάζεται διευκρίνιση», είπε στο ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο LIGA.net.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook