Αποκάλυψη Κικίλια για το εμβόλιο του κορονοϊού: Σε ποιους θα γίνεται

αποκάλυψη-κικίλια-για-το-εμβόλιο-του-κ-1079939

Για ιεράρχηση στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, και για τα πιθανά μέτρα που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση όταν έρθει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός επισήμανε πως «κακώς υπάρχει εφησυχασμός» και συνέχισε λέγοντας: «Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε υπερθετικό βαθμό, όπως άλλες χώρες, που καταστράφηκαν κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα. Θέλω να εξηγήσω, όμως, για μια ακόμη φορά ότι αυτό συνέβη διότι πειθαρχήσαμε όλοι σε οδηγίες καλά τεκμηριωμένες, εμπιστευθήκαμε το κράτος και την Πολιτεία και μας οδήγησε σε αυτό το πλαίσιο».

Σε ερώτηση για το αν είμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα ο υπουργός Υγειάς απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε μπροστά σε δεύτερο κύμα. Εάν πάψουμε να προσέχουμε και συνεχίσουμε να χαλαρώνουμε και αυτό επεκταθεί, τότε καταλαβαίνετε ότι μπορούν να αλλάξουν όλα τα δεδομένα»

Στόχος του υπουργείου Υγείας παραμένει η προστασία των ευπαθών ομάδων δήλωσε ο υπουργός Υγειάς, τονίζοντας: «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε.Όταν και εφόσον έρθει εμβόλιο, θα υπάρχει ιεράρχηση αυτών οι οποίοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι απ’ όλους και βέβαια αν υπάρξει δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, και επειδή είναι δύσκολο να υπάρχει οριζόντιο lockdown, προσανατολιζόμαστε επίσης στην προστασία και δια του περιορισμού ενδεχομένως, αυτών των ευπαθών ομάδων. Θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65, να στέλνουν sms ή να συμπληρώνουν κάποιο έγγραφο ναι, θα το κάνουμε. Αν πρέπει να δώσουμε άδεια σε αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα το κάνουμε. Θα προστατεύσουμε αυτούς που κινδυνεύουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook