Απογραφή 2021: Τελευταία ευκαιρία για αυτοαπογραφή στο gov.gr

απογραφή-2021-τελευταία-ευκαιρία-για-αυτ-1322405

Λίγες μέρες μένουν για την αυτοαπογραφή 2021, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ έχει δώσει προθεσμία μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου για τη διαδικασία. Για όσους δεν προλάβουν, η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021 θα γίνει με προσωπική συνέντευξη.

Η ΕΛΣΤΑΤ κάνει σήμερα τη σχετική υπενθύμιση με μήνυμά της στον λογαριασμό της στο Twitter, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στην απογραφή. «Στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ» είναι το σχετικό σύνθημα.

Είμαι φαντάρος. Πού θα απογραφώ; / Ο γιος μου είναι στρατιώτης, πού θα απογραφεί;

Όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, θα απογραφούν στη μονάδα τους, εάν διαμένουν συνήθως σε αυτήν, ή στην κατοικία διαμονής τους, εάν συνήθως διαμένουν σε αυτήν (π.χ. έφεδροι αξιωματικοί).

Είμαι φοιτητής και μένω μακριά από το πατρικό μου. Πού θα απογραφώ;

Ο φοιτητής θεωρείται μόνιμος κάτοικος εκεί όπου διαμένει κατά την περίοδο των σπουδών του και εκεί θα απογραφεί.

Το παιδί μου είναι μαθητής πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μένει μακριά από το σπίτι του κατά τη σχολική περίοδο. Πού θα απογραφεί;

Θα απογραφεί στο οικογενειακό του σπίτι (ως μέλος του νοικοκυριού).

Ο σύζυγός μου / το παιδί μου / ο γονιός μου εργάζεται μακριά από το οικογενειακό σπίτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και επιστρέφει σε αυτό τα σαββατοκύριακα. Πού θα απογραφεί; Στο οικογενειακό σπίτι ή εκεί που διαμένει τις ημέρες κατά τις οποίες εργάζεται;

Θα απογραφεί στο οικογενειακό του σπίτι (ως μέλος του νοικοκυριού), ανεξάρτητα εάν ο τόπος της εργασίας του βρίσκεται οπουδήποτε αλλού στη Χώρα ή στο εξωτερικό.

Διαμένω σε δύο κατοικίες κατά τη διάρκεια του έτους, σε ποια θα απογραφώ;

Θα απογραφείτε εκεί όπου περνάτε τη μεγαλύτερη περίοδο του έτους.

Μένω έξι μήνες στο σπίτι μου στην επαρχία και έξι μήνες στο σπίτι μου στην πόλη. Πού θα απογραφώ;

Θα απογραφείτε σε όποια κατοικία βρίσκεστε κατά την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής.

Κατά την περίοδο της Απογραφής βρίσκομαι στην εξοχική ή τη δευτερεύουσα κατοικία μου. Μπορώ να απογραφώ σε αυτήν;

Επιθυμητό είναι να απογραφούν όλα τα άτομα στην κατοικία συνήθους διαμονής τους. Εάν έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε τον κωδικό της κατοικίας συνήθους διαμονής σας, μπορείτε να απογραφείτε σε αυτήν, διαφορετικά μπορείτε να απογραφείτε και στην εξοχική κατοικία σας ως προσωρινά φιλοξενούμενος. Προσοχή! Στην περίπτωση που απογραφείτε στην εξοχική ή τη δευτερεύουσα κατοικία σας, θα πρέπει να δηλώσετε οπωσδήποτε ότι είστε προσωρινά φιλοξενούμενος σε αυτήν, προκειμένου να συμπληρώσετε στο ερώτημα 6 του δελτίου του ατόμου τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της μόνιμης κατοικίας σας.

Βρήκα φάκελο με τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής και στο εξοχικό μου. Πρέπει να ξανααπογραφώ;

Με τον κωδικό της εξοχικής κατοικίας θα απογραφεί μόνο η εξοχική κατοικία σας. Το νοικοκυριό απογράφεται μόνο μία φορά, στην κατοικία όπου διαμένει συνήθως.

Μπείτε εδώ για την απογραφή 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook