Απογοητευτική η εικόνα στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου – «Θυμίζει Μάρτιο και όχι Ιούλιο»

απογοητευτική-η-εικόνα-στο-ιστορικό-κ-1071777

Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο λόγος για το ενετικό λιμάνι που μέχρι και τις 30 Ιουνίου θύμιζε έρημο τοπίο, ενώ από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα θυμίζει Μάρτιο, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στην «ΚΡΗΤΗ TV» εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης.

Οι ελάχιστοι πελάτες των μόλις 5 καταστημάτων που «ανέβασαν ρολά» δεν επαρκούν, όπως λένε, για να βγει το μεροκάματο, ενώ αντιμέτωποι με την ανεργία είναι μέχρι στιγμής πάνω από 20 εργαζόμενοι των καταστημάτων εστίασης που έχουν ανοίξει.

Μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη της πόλης του Ρεθύμνου και παραδοσιακά τους θερινούς μήνες να μην βρίσκει κανείς ούτε τραπέζι για να καθίσει, εντούτοις φέτος, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην και η εικόνα μόνο αρνητικά συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει σε κάθε ρεθυμνιώτη.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, απογοητευμένοι λένε στην «ΚΡΗΤΗ ΤV» πως η εικόνα με τους ελάχιστους επισκέπτες που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή τους, θυμίζει περισσότερο την 7η Μαρτίου ή έστω την 7η Απριλίου από ότι την 7η Ιουλίου.

Το φετινό πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, την Κρήτη και το Ρέθυμνο καλοκαίρι, μόνο απώλειες στους τζίρους των τουριστικών επιχειρήσεων μετρά, καθώς με την γλώσσα των αριθμών οι πληρότητες στα ξενοδοχεία δεν ξεπερνούν το 20% και η χασούρα στα καταστήματα εστίασης τείνει να παγιωθεί στο 60%-70%.

Αντίστοιχη εξάλλου, είναι η εικόνα που επικρατεί και στα ανατολικά προάστια της πόλης, όπου εκεί 9 στα 10 καταστήματα εστίασης δεν έχουν ακόμα ανοίξει, δεδομένου ότι όσα ξενοδοχεία της περιοχής άνοιξαν τις πύλες τους, μετρούν περισσότερο ακυρώσεις από ότι κρατήσεις.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook