Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο Γιάννος Παπαντωνίου

αποφυλακίζεται-εντός-της-ημέρας-ο-γιά-1024308

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός αποφυλακίζεται με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο πρωήν υπουργός θα είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα αν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας που του είχε επιβληθεί ύψους 150.000 ευρώ, αλλά λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση του κορωνοϊού του δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας και το οποίο σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο αδυνατούσε μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει.

Πάντως, μετά το Πάσχα ο Γ. Παπαντωνίου θα μπορούσε να αποφυλακιστεί και χωρίς εγγύηση αφού συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Eκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 150.000 ευρώ,  στον Γιάννο Παπαντωνίου είχαν επιβληθεί και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ίδιος αρνείται από την αρχή ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook