Αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην προανακριτική σε βάρος του Παπαγγελόπουλου

αποφασίζει-ο-συριζα-για-τη-στάση-του-στ-933940

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να ληφθούν στην Κουμουνδούρου οι τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», δεδομένη θεωρείται η καταψήφιση της πρότασης της πλειοψηφίας, δεν είναι όμως ακόμα γνωστό αν αυτή θα συνοδευτεί με απόφαση αποχής από τις εργασίες της επιτροπής, όπως και το αν θα μιλήσει ή όχι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι σήμερα θα αποφασιστεί να τεθεί και άτυπη κομματική πειθαρχία από τον κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για να πάρει την πολιτική υπεράσπιση του κ. Παπαγγελόπουλου «στην πλάτη του» και να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του ότι δεν θα επιτρέψει παρατράγουδα στην ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο τα μεσάνυχτα και θα είναι μυστική, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το ερώτημα είναι αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συμπαγής, ιδίως μετά την απόφαση των τεσσάρων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ακολουθήσουν τη γραμμή Τσίπρα στην ψηφοφορία για τις συμβάσεις των υδρογοναθράκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να έχουν δεύτερες σκέψεις για τη ψήφο τους καθώς δεν γνωρίζουν την παρασκηνιακή δράση του κ. Παπαγγελόπουλου και φοβούνται νέες αποκαλύψεις εναντίον του.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι θα καταψηφίσουν επειδή, όπως λένε κομματικές πηγές, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν μία πρόταση που θεωρούν «φιάσκο» τη στιγμή που θα συζητηθεί στη Βουλή η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου μέσα στο πλαίσιο της έρευνας Novartis αλλά και ενώ για δύο στελέχη της ΝΔ, η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ακόμα ανοικτή.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook