Ισόβια και 15 χρόνια για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

ισόβια-και-15-χρόνια-για-τον-βιασμό-και-τ-1041097

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση της εισαγγελέως από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το οποίο και καταδίκασε στην ποινή των ισοβίων τους δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο, απέρριψε ομόφωνα  τα αιτήματα των κατηγορουμένων για τη χορήγηση ελαφρυντικών ανοίγοντας το δρόμο στην εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης δηλαδή το ανώτερο τα 15 έτη.

«Ενοχοι οι κατηγορούμενοι, δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε η εισαγγελέας

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας και έκλεισε την αγόρευση της, ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

«Ένας εγκληματίας μπορεί μα κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ποια μεταμέλεια, η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη… Η Ελένη θα ζούσε αλλά αποφάσισαν να την εξαφανίσουν να την πάνε στη θάλασσα να την φάνε τα ψάρια» τόνισε.

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι δύο κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται πως οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Ενοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στη δίκη Τοπαλούδη.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook