Αποδομημένη πάβλοβα με μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί

10 Λεπτά • Εύκολο• Για 4 άτομα

Για τη σαντιγί
300 ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη για ζαχαροπλαστική,
35% λιπαρά
2 κ.σ. σιρόπι elderflower (cordial, σε κάβες)*
½ κ.σ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. μεγάλες έτοιμες μαρέγκες
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα
5 φράουλες, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση:
Χτυπάμε για 5΄-7΄ την κρέμα γάλακτος μαζί με το σιρόπι elderflower και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια ωραία σφιχτή σαντιγί.

Στη συνέχεια σπάμε απαλά μερικές από τις μαρέγκες σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε μερικές από αυτές σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.Περιχύνουμε με ένα κουτάλι λίγη από την κρέμα και λίγο από τη μαρμελάδα φράουλας και μετά επαναλαμβάνουμε, σχηματίζοντας τις στρώσεις.Γαρνίρουμε με λίγες φρέσκες φράουλες, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Σημείωση:
Τα cordial είναι κάτι ανάμεσα σε λικέρ και σιρόπι και xρησιμοποιούνται στην παρασκευή διάφορων κοκτέιλ. Ουσιαστικά είναι ένα μείγμα συμπυκνωμένο, μοιάζει με λικέρ (με ή χωρίς αλκοόλ) και δεν είναι συνήθως τόσο γλυκά όσο τα σιρόπια. Σε μερικές περιοχές της Ευρώπης το cordial και το λικέρ είναι το ίδιο.

olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ