Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης

αποχή-από-τα-καθήκοντά-τους-αποφάσισα-1062259

Αποχή από τις διαδικασίες των μεταβιβάσεων, αποδοχής κληρονομιάς, αλλά και τη σύνταξη φόρου κληρονομιάς και γονικής παροχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου

μας στις 16-4-2022 αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

Οι συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης από 16-4-2022 ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την σύνταξη όλων των μεταβιβαστικών – μεταγραπτέων και εγγραπτέων πράξεων συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων αποδοχής κληρονομιάς, καθώς και από τη σύνταξη δηλώσεων φόρου μεταβίβασης και γονικής παροχής – δωρεάς, χειρόγραφων και ηλεκτρονικά καταχωρούμενων.

Αιτήματα της αποχής είναι:

1) Να μην ισχύσει η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώριση από τους συμβολαιογράφους των εγγραπτέων πράξεων τους στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Ελληνικού Κτηματολογίου από 1/5/2022, αλλά να ισχύσει σύστημα παράλληλης δυνατότητας υποβολής αιτήσεων εγγραφής με φυσικό και ηλεκτρονικό τρόπο.

2) Να θεσπιστούν συγκεκριμένες αμοιβές για τις διαχειριστικές πράξεις που εκτελεί ο

συμβολαιογράφος.

3) Να προβλεφθεί νομοθετικά ο έλεγχος των δηλώσεων φόρου μεταβίβασης και η

εκκαθάριση του φόρου από τους ελεγκτές Κεφαλαίου των αρμοδίων Δ.Ο.Υ. πριν την

υπογραφή του συμβολαίου.

4) Να εξορθολογιστεί η νομοθεσία για τον ΕΝΦΙΑ.

5) Να απεμπλακεί ο συμβολαιογράφος από την απόδοση των παρακρατουμένων ποσών του τιμήματος στο Δημόσιο ή τον ΕΦΚΑ, καθώς και από τη διαδικασία της σύμμετρης ικανοποίησης των παραπάνω οφειλών του πωλητή.

Επίσης, ορίστηκε νέα ημερομηνία διενέργειας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η 15.5.2022 και σε περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι έχουν καλυφθεί κάποια από τα παραπάνω αιτήματα, εξουσιοδοτήθηκε να λάβει νωρίτερα απόφαση για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook