Από τον Τράγκα στον Πάτση

από-τον-τράγκα-στον-πάτση-1554568

Σε δηλώσεις «πόθεν έσχες» υποχρεούνται όλοι οι δημοσιογράφοι και όλοι οι πολιτικοί. Είναι ένα άλλοθι διαφάνειας για να συντηρείται το πρόσχημα ελέγχου και λογοδοσίας για επαγγελματίες που έχουν πρόσβαση στην εξουσία.

Το μέτρο εφαρμόζεται οριζόντια, με αποτέλεσμα να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία ακόμη και δημοσιογράφοι των 700 ευρώ μαζί με πάμπλουτους συναδέλφους τους που έχουν πλήθος ακινήτων, σκάφη, πισίνες, ράβδους χρυσού.

Το σκεπτικό είναι ότι η διαπίστωση αλλαγών από χρόνο σε χρόνο μπορεί να δημιουργήσει υπόνοιες για ύποπτο πλουτισμό και να γίνει έρευνα ώστε να βγουν όλα στο φως.

Στην πράξη αυτό που συμβαίνει είναι ότι ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο άνθρωποι που δεν έχουν κανένα λόγο να ψάχνουν τα υπόλοιπα λογαριασμών στις τράπεζες για να τα δηλώσουν και πίσω τους καλύπτονται όσοι θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις για ανεξήγητες καταθέσεις, αγορές, συμμετοχές σε εταιρείες κοκ.

Μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα έγινε γνωστό ότι υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους δημοσιογράφους στον πλανήτη. Αλλά κάθε χρόνο που υπέβαλε το «πόθεν έσχες» του, οι αρχές δεν ασχολήθηκαν με τα ακίνητα στο Μονακό και στο Σεν Τροπέ.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για την πολυσχιδή οικονομική δραστηριότητα του βουλευτή Α. Πάτση, μάθαμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας «ξέχασε» να δηλώσει εταιρείες της συζύγου του.

Καμία έκπληξη. Έχει συμβεί ξανά να διαπιστωθούν περίεργες αμέλειες χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

Γενικά, μόνο κατ’ εξαίρεση και κατά κακή του τύχη μπορεί κάποιος που έχει λόγους να φοβάται τον έλεγχο να μπλέξει. Το σύστημα είναι φτιαγμένο στα μέτρα του.

Επειδή υπήρξε Τράγκας, υπάρχει Πάτσης αλλά και το αντίστροφο, δεν θα υπήρχε Τράγκας αν δεν υπήρχε Πάτσης. Πολύ περισσότερο, δεν θα υπήρχαν ούτε Τράγκας ούτε Πάτσης αν δεν υπήρχε Τσιάρας και, τελικά, δεν θα υπήρχε Τσιάρας αν δεν κυβερνούσε ο Μητσοτάκης.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook