Από το zarpanews στο… Mega ο Χανιώτης μαθητής που διαμαρτύρεται στο Υπουργείο Παιδείας για τις πανελλαδικές | Video

από-το-zarpanews-στο-mega-ο-χανιώτης-μαθητής-που-δ-1150825

Μέχρι την πρωινή εκπομπή του MEGA έφτασε η διαμαρτυρία του Χανιώτη μαθητή, Παντελή Χίνου, ο οποίος δίνει φέτος πανελλήνιες εξετάσεις βαδίζοντας και διαβάζοντας μέσα στην αβεβαιότητα.

Ο Παντελής είχε στείλει αρχικά την επιστολή του στο zarpanews.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στην οποία τόνιζε το γεγονός ότι χιλιάδες μαθητές περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ύλη των εξετάσεων και τις ανάλογες διαδικασίες, με το υπουργείο Παιδείας να μην ξέρει ακόμα φανερές τις προθέσεις του.

Μετά τη δημοσίευση στο zarpanews, ο Χανιώτης μαθητής δέχτηκε πρόταση να μιλήσει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega:

Αναλυτικά η επιστολή ενός Χανιώτη μαθητή που θα δοκιμαστεί φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις:

«Σχολικό έτος 2019-20. Με κλειστά σχολεία από 11 Μαρτίου έως 7 Μαΐου υπήρξε περικοπή της ύλης κατά 25% η οποία ανακοινώθηκε στα μέσα του Απρίλη.

Όσοι γνωρίζουν το σύστημα των πανελλαδικών ξέρουν πως εκείνη την περίοδο οι μαθητές έχουμε αρχίσει επαναλήψεις έχοντας ολοκληρώσει την ύλη μήνες πριν οπότε η περικοπή αποτελούσε μια μικρή διευκόλυνση.

Φέτος με κλειστά σχολεία από 9 Νοεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου- στην καλύτερη περίπτωση- δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσιεύματα.

Σε αντίθεση με πέρυσι η περίοδος του lockdown είναι πολύ πιο σημαντική για τους μαθητές καθώς ακόμα βγάζουμε για πρώτη φορά την ύλη. Είναι ευκόλως αντιληπτό πως είναι δυσκολότερη η κατανόηση ενός νέου κεφαλαίου όταν η πρώτη επαφή με αυτό είναι ηλεκτρονικά και όχι δια ζώσης.

Παράλληλα η περίοδος αυτή είναι δύσκολη καθώς -κατά κοινή ομολογία καθηγητών και μαθητών- είναι η φάση που μας βγαίνει η κούραση αφού έχουμε ξεκινήσει μαθήματα από τον Ιούλιο!

Όσο το υπουργείο καθυστερεί να ανακοινώσει την περικοπή της ύλης αναγκάζει τους καθηγητές να παραδώσουν κεφάλαια που ενδεχομένως θα βγουν εκτός ύλης καθώς δεν επιθυμούν να το ρισκάρουν. Ταυτόχρονα η αβεβαιότητα ενισχύει το ήδη μεγάλο άγχος μας.

Λογικό είναι η κυβέρνηση να εστιάζει σε άλλους τομείς όπως η Οικονομία και η Υγεία. Όμως επιβάλλεται να στρέψει την προσοχή της στους μαθητές της τρίτης λυκείου που διανύουμε την πιο δύσκολη χρονιά των σχολικών μας χρόνων.

Αναμένουμε…

Παντελής Χίνος, Μαθητής Γ’ Λυκείου»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook