Από την παγωνιά στη θαλπωρή: Η αλλαγή ενός αστέγου ηλικιωμένου από την Κρήτη που χαμογελά ξανά!

από-την-παγωνιά-στη-θαλπωρή-η-αλλαγή-εν-1398295

Η διαφορά στις εικόνες εντυπωσιάζει: Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο ηλικιωμένος πριν και μετά τη φιλοξενία του στο ίδρυμα.

Το κρύο είναι τσουχτερό, όλοι περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας και αναζητούμε τη θαλπωρή του σπιτιού, δίπλα στο τζάκι ή το καλοριφέρ.

Όμως, υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται τα βασικά, ακόμα και μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Η ιστορία ενός αλλοδαπού αστέγου σε περιοχή του Ηρακλείου συγκινεί, οι εικόνες που έρχονται από το Γηροκομείο Αγία Ελένη είναι ενδεικτικές μίας μεταμόρφωσης. Ένας άνθρωπος στο κρύο, εξαθλιωμένος, πλέον, φρεσκοξυρισμένος, με ρούχα καθαρά και άτομα γύρω του χαμογελά στον φακό. Ένα μήνυμα ελπίδας έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, η ιστορία του οποίου είναι γνωστή στους κατοίκους της περιοχής, όπου έμενε για καιρό.

Λόγω της κακοκαιρίας, επενέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, αφού είχαν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να του βρουν χώρο για να φιλοξενηθεί, τα κατάφεραν. Προηγουμένως, είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας ενώ ο ίδιος είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις αστέγων, ακόμα και όταν υπάρχουν θέσεις στους κατάλληλους χώρους, εκείνοι αρνούνται να φιλοξενηθούν με τραγικά κάποιες φορές αποτελέσματα.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook