Από την Κίσσαμο θα ξεκινάει ο νέος ΒΟΑΚ! Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών από τα Χανιά

από-την-κίσσαμο-θα-ξεκινάει-ο-νέος-βοακ-832806

Μέχρι την Κίσσαμο θα φθάνει ο νέος ΒΟΑΚ, καθώς όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, παρόντος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, το κομμάτι Κίσσαμος – Χανιά, 32 χιλιόμετρα, συμπεριλήφθη στο τμήμα της κατασκευής με σύμβαση παραχώρησης.Άρα ο νέος ΒΟΑΚ θα ξεκινάει από την Κίσσαμο και θα φθάνει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, ενώ το κομμάτι Άγιος Νικόλαος – Σητεία θα κατασκευαστεί με την μέθοδο ΣΔΙΤ.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης η χάραξη για το νέο αυτοκινητόδρομο της Κρήτης την Παρασκευή υπογράφηκαν οι αξιολογήσεις των συμμετοχών των κοινοπρακτικών σχημάτων και για τις δύο διαδικασίες. Επομένως όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός τώρα περνάμε στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού που είναι η τελική.

Επίσης έγινε γνωστό πως υπεγράφη και η τελική χάραξη του έργου.Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως όλες οι διαδικασίες έτρεξαν σε χρόνους ρεκόρ καθώς όπως τόνισε δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο σε ότι αφορά την ταχύτητα της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών.

Τέλος αναφέρθηκε και στις αναγκαίες μετρήσεις όπου καταγράφηκαν οι κυκλοφοριακοί φόρτοι σε 21 σημεία του ΒΟΑΚ, ενώ όπως είπε έγιναν και μετρήσεις έρευνας προέλευσης – προορισμού.

Στην σημερινή ενημερωτική διαδικασία παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Περιφειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και δήμαρχοι του νομού.

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Από την Κίσσαμο θα ξεκινάει ο νέος ΒΟΑΚ! Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών από τα Χανιά

  1. Ασ’ το καλό, τέτοια ταχύτητα?
    Μπορείτε έτσι στα γρήγορα λοιπόν να βάλετε και φώτα και γραμμούλες στον ΒΟΑΚ που έχουμε τώρα? Έτσι για να μη σκοτωνόμαστε όσο γρήγορα-γρήγορα θα φτιάχνεται τα υπόλοιπα.
    Ξέρετε όταν δεν έχει πανσέληνο είναι λίγο δύσκολα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook