Από την ερχόμενη Δευτέρα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Χανίων

από-την-ερχόμενη-δευτέρα-οι-αιτήσεις-γ-1079337

Ξεκινούν την Δευτέρα 27 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Χανιών.

Όπως σημείωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Χανίων θα λειτουργήσει φέτος για 9η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων (www.efnx.gr),   και ο στόχος του είναι να στηρίξει τους μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα.

Επισημάνθηκε ότι “και φέτος ένας αρκετά σημαντικός αριθμός παιδιών θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Ευχαριστώ θερμά την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, οι οποίοι στέκονται στο πλάι των οικογενειών και στο πλάι του Δήμου μας, ιδιαίτερα εν τω μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας λόγω COVID-19, παρέχοντας θέσεις για τα παιδιά αυτά έτσι ώστε να μην νιώσουν καμιά στιγμή ως ιδιαίτερη μονάδα του κοινωνικού συνόλου”.

“Η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης ανταποκρίθηκε για ένατη χρονιά στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων, ώστε να βοηθηθούν μαθητές, που ανήκουν σε ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα”, παρατήρησε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Νεκτάριος Χονδράκης. Όπως επεσήμανε ο κ. Χονδράκης φέτος ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο ολοκληρώθηκαν όλα τα προγράμματα σπουδών στο έπακρο, αφού όλα τα μαθήματα συνεχίστηκαν διαδικτυακά και δήλωσε την ετοιμότητα της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης να διεξάγει τα μαθήματα ξανά διαδικτυακά σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου  2020.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας, Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 8.30 π.μ -1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας  2821341693.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

  1. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από την υπηρεσία)
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Ειδικού Δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή άδεια παραμονής.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. i. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2019.
  5. ii. Αντίγραφο Ε1 δήλωσης του έτους 2019.

iii. Ε9

  1. Τίτλος απόλυσης μαθητή ή  Αποδεικτικό  φοίτησης του προηγούμενου σχολικού έτους

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Απόφαση αρμόδιας επιτροπής στην οποία να αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
  • Για έγγαμους απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο συζύγους, εάν είναι διαζευγμένοι, το διαζύγιο και εάν είναι σε διάσταση ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο.
  • Πρόσφατη απόδειξη ενοικίου σε περίπτωση ενοικίασης κατοικίας.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

Για μία ακόμη χρονιά η E.Φ.M.E. υλοποιεί σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Φέτος ήταν μία ιδιαίτερη χρόνια, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Στο σύνολό τους τα μέλη της E.Φ.M.E. ανταποκρίθηκαν στις οδηγίες του υπουργείου και προσάρμοσαν άμεσα τη διδασκαλία των μαθημάτων τους στη νέα πραγματικότητα μέσω διαδικτύου.

Αποτέλεσμα της άμεσης προσαρμογής ήταν να ολοκληρωθούν τα προγράμματα σπουδών στο έπακρο και να μη χαθεί καμία ώρα διδασκαλίας.

Ελπίζουμε φέτος να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια κατάσταση. Αν όμως χρειαστεί να ξέρετε ότι τα μέλη της Ε.Φ.Μ.Ε. είναι καθ’ όλα έτοιμα και με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση σε θέματα διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Να τονίσω επίσης ότι δεν έχει ακόμη γίνει άρση των μέτρων πρόληψης. Αυτό σημαίνει ότι και κατά το νέο σχολικό έτος είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τις οδηγίες του Υπουργείου.

Ακόμη να ενημερώσω τους μαθητές και τους γονείς τους ότι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της EΦME και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, να θέτουν ερωτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις. www.efnx.gr

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook