Από τη Λέσβο άρχισαν οι μεταφορές μεταναστών σε κλειστές δομές στην ηπειρωτική χώρα

Μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι, όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης

Ξεκίνησαν από το Σάββατο (14/03) οι μεταφορές σε κλειστές δομές στις Σέρρες και τη Μαλακάσα όσων εισήλθαν στη χώρα από την 1η Μαρτίου και μετά. Αυτό έκανε γνωστό και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως είπε, η αρχή έγινε με 450 άτομα που έφυγαν σήμερα από τη Λέσβο, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανοιχτές δομές με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα για λόγους δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας.

Τόνισε, επίσης, ότι «η Ευρώπη, πλέον, είναι πολύ πιο αποφασισμένη σε τρία σημεία. Πρώτον, η ασφάλεια των συνόρων. Δεύτερον, η υποχρεωτική συνεισφορά στο σύνολο των μεταναστευτικών βαρών. Τρίτον, η ανάγκη των επιστροφών όχι μόνο μέσω Τουρκίας και Κοινής Δήλωσης, αλλά και την δημιουργία διαδρόμων επιστροφών σε τρίτες χώρες, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποδοχή των υπηκόων τους.

Παράλληλα, έχουμε ζητήσει έκτακτη στήριξη από την ΕΕ για την επιστροφή όσων μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η οποία και ενεκρίθη σε υπηρεσιακό επίπεδο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΙσχυρό πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία έχει επιφέρει ο κορονοϊος
Επόμενο άρθροΤέταρτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ