Από τα «κορονοπάρτι»… στους «κορονογάμους» ετοιμάζονται οι Κρητικοί

από-τα-κορονοπάρτι-στους-κορονογ-1091771

Στις απώλειες που σημειώνονται στον κλάδο της εστίασης, σε συνδυασμό με τα μέτρα στήριξης που παρέχονται από την κυβέρνηση, αναφέρθηκε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Ριζικιανάκης, οι απώλειες στην εστίαση επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους εργαζομένους. «Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν επιστρέψει στα πόστα τους, παρατηρείται όμως το φαινόμενο της αλλαγής των συμβάσεων, κάτι το οποίο απαγορεύεται, δυστυχώς όμως συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες επιχειρήσεις του Ηρακλείου έχουν ανοίξει, ωστόσο ο περιορισμός του χώρου που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί, μπαίνει «εμπόδιο» στην αύξηση του τζίρου, αλλά και της απασχόλησης του συνόλου των εργαζομένων. «Ευτυχώς, υπάρχει το μέτρο της αναστολής για τον μήνα Ιούνιο. Για τον Ιούλιο δεν θα υπάρξει, αλλά ευελπιστούμε να υπάρξει ανάκαμψη της αγοράς και να μην χρειαστεί να χαθούν θέσεις εργασίας και να κλείσουν επιχειρήσεις. Οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν μόνο αν αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών. Ο κλάδος μας είναι δηλαδή, αλληλοσυνδεμένος με τους εμβολιασμούς».

Αναφερόμενος μάλιστα, στην κίνηση των άλλοτε τουριστικών περιοχών του Ηρακλείου, ο ίδιος σχολίασε ότι «τα ξενοδοχεία έχουν χαμηλές κρατήσεις. Τα τουριστικά επισιτιστικά καταστήματα, είναι αλληλοεξαρτώμενα με τις πληρότητες των ξενοδοχείωνΌταν λοιπόν βλέπουν ότι δεν υπάρχει κίνηση, τα καταστήματα αυτά δεν ανοίγουν. Όσα έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής, έχουν οικογενειακό πρόσημο, δηλαδή δεν έχουν καλέσει τους εργαζόμενους που θα απασχολούσαν σε άλλη περίπτωση».

Σε ότι έχει να κάνει με τους γάμους, ο ίδιος δήλωσε ότι, «ο υποκλάδος αυτός της μαζικής εστίασης, έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα της υγειονομικής κρίσης. Είναι δύσκολη η κατάσταση και δε μπορούν να μπουν και σε αναστολή. Αυτό που προτείνουμε είναι είτε εσωτερικοί χώροι, είτε εξωτερικοί, να συνοδεύονται με τα τετραγωνικά μέτρα και τις αποστάσεις και όχι με βάση τον αριθμό των ατόμων. Αυτό είναι πιο ασφαλές από την ανεξέλεγκτη μαζική εστίαση κοινωνικών εκδηλώσεων που θα προκύψει το επόμενο διάστημα, σε πλατείες, σε σχολεία, σε δρόμους. Καλύτερα σε ένα χώρο ελεγμένο και ασφαλή, παρά σε ένα χώρο που είναι αδύνατον να ελεγχθεί».

creta24.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook