Από σήμερα τα ιατρεία κορονοϊού στα Χανιά – Σε τέσσερα Κέντρα Υγείας

από-σήμερα-τα-ιατρεία-κορονοϊού-στα-χα-1120214

Ξεκινάει από σήμερα Πέμπτη, η λειτουργία των ιατρείων covid στα Κέντρα Υγείας του νησιού. Όπως είχε κάνει γνωστό η 7η ΥΠΕ από την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον όσοι χρειάζεται να κάνουν τεστ, μπορούν να προσέρχονται σε 14 Κέντρα Υγείας σε όλη την Κρήτη, όπου θα γίνεται η λήψη δείγματος που μετά θα αποστέλλεται για ανάλυση.

Δεν απαιτείται παραπομπή από γιατρό, αλλά όσοι έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της μόλυνσης από κορονοϊό, μπορούν να προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας. Η υγειονομική διοίκηση συνιστά πάντως, όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ, να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με το οικείο Κέντρο Υγείας και να τηρούν τις οδηγίες που θα λάβουν από τους γιατρούς.

Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ, Δημήτρης Αγαπίου, σε επικοινωνία με το zarpanews.gr, εξήγησε ότι αυτό θα συμβάλει στην μεγαλύτερη αξιοπιστία του τεστ, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν περιπτώσεις λανθασμένων αποτελεσμάτων αν κάποιος κάνει το τεστ πολύ νωρίς κατά τη διάρκεια της μόλυνσης. Σε κάποιες περιπτώσεις οι γιατροί μπορεί να συστήσουν στον ασφαλισμένο να περιμένει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να κάνει το τεστ, και αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς έτσι θα αποφεύγονται περιπτώσεις μολυσμένων ανθρώπων που μπορεί να μεταφέρουν την ασθένεια, όντας σίγουροι ότι είναι υγιείς.

Στην Π.Ε. Χανίων, τα ιατρεία κορονοϊού θα λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας Βάμου, Κανδάνου, Κισσάμου και στην ΤΟΜΥ, στο παλιό νοσοκομείο Χανίων.

Τα Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Αγαπίου, έχουν στελεχωθεί πλήρως για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους από σήμερα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook