«Από πρόγραμμα του 2017 οι υπολογιστές που έφτασαν σε σχολεία της Κρήτης»

Χαρακτηριστικό της έλλειψης σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των αναγκών σε τεχνικό εξοπλισμό για τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης στην Κρήτη αποτελούν τα όσα αποκάλυψε στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Τηλέμαχος Παπαδόπουλος.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι υπολογιστές που έφτασαν στο νησί αφορούν σε πρόγραμμα της περιφέρειας Κρήτης το οποίο υλοποιήθηκε με πιστώσεις του ΕΣΠΑ και αφορά σε ανάγκες του 2017.

«Έφτασαν στην Κρήτη υπολογιστές από πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια. Δηλαδή καλύπτει ανάγκες που υπήρχαν σε σχολεία πριν από τρία χρόνια και προφανώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες», τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος.

Ο αριθμός των υπολογιστών που έφτασαν στην Κρήτη δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες, καθώς το 2017 ουδείς μπορούσε όχι να σχεδιάσει στρατηγική με βάση τις σημερινές ανάγκες αλλά ούτε καν να διανοηθεί την υγειονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη και τον τρόπο που θα επηρέαζε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη εβδομάδα πρόσθεσε πως «υπάρχουν ακόμα δυσκολίες. Οι συνδέσεις είναι σαφώς καλύτερες σε σχέση με τις πρώτες ημέρες. Υπάρχουν όμως μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα γιατί δεν έχουν τον τεχνικό εξοπλισμό. Υπάρχουν μαθητές κυρίως σε περιοχές της ενδοχώρας που δεν διαθέτουν υπολογιστές άρα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα».

creta24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ