Από γκάφα σε γκάφα το Facebook: Διέρρευσε τα στοιχεία των email 1,5 εκατ. χρηστών

από-γκάφα-σε-γκάφα-το-facebook-διέρρευσε-τα-στ-847062

H Facebook Inc παραδέχθηκε ότι μπορεί «να ανέβασε ακουσίως» τα στοιχεία των διευθύνσεων email 1,5 εκατομμυρίου νέων χρηστών χωρίς την συγκατάθεσή τους, σε ένα νέο σκάνδαλο διαρροών που πλήττει την εταιρεία, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα διαγράψει τα στοιχεία και ότι θα ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους.

Τον Μάρτιο, η Facebook σταμάτησε να προτείνει επαλήθευση των email με password ως επιλογή για χρήστες που έκαναν sign up για πρώτη φορά, ανακοίνωσε η εταιρεία. Υπήρξαν προηγουμένως περιπτώσεις που στοιχεία των email χρηστών ανέβηκαν στο Facebook όταν εκείνοι δημιούργησαν τον λογαριασμό τους, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Υπολογίζουμε ότι είναι πιθανόν να ανέβηκαν στοιχεία email περίπου 1,5 εκατομμυρίου χρηστών. Αυτές οι επαφές δεν κοινοποιήθηκαν πουθενά και τις διαγράφουμε», ανακοίνωσε η Facebook στο Reuters. Οι χρήστες θα ειδοποιηθούν. Το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την κατάσταση αυτή διορθώθηκε. Το Business Insider είχε νωρίτερα αποκαλύψει ότι η Facebook συγκέντρωσε στοιχεία email των χρηστών της χωρίς να είναι εις γνώσιν τους ή χωρίς την συγκατάθεσή τους όταν άνοιγαν τους λογαριασμούς τους.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook