Από ασφυξία πέθανε το δύο ετών κοριτσάκι, λέει ο ιατροδικαστής

από-ασφυξία-πέθανε-το-δύο-ετών-κοριτσά-805638

Αυτό που όλοι αρχικά φοβόντουσαν επιβεβαιώνεται τελικά από τη νεκροψία- νεκροτομή στο δίχρονο κοριτσάκι από την Ηγουμενίτσα. Το αγγελούδι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους στη κούνια νωρίς το πρωί. Οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όμως εκεί, και παρά την μεγάλη προσπάθεια των γιατρών, διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό. Η νεκροψία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη. Ο θάνατος του δίχρονου παιδιού προήλθε από ασφυξία. Το κεφαλάκι του μπλέχθηκε στα κάγκελα της κούνιας, κατά την προσπάθειά του να βγει και δυστυχώς κατέληξε.

«Ο θάνατος επήλθε με τον μηχανισμό της ασφυξίας και χαρακτηρίζεται ως ατύχημα» είναι το ακριβές πόρισμα του Καθηγητή Ιατροδικαστικής.

Σε επικοινωνία του Epiruspost με τον κ. Βουγιουκλάκη υπογράμμισε με έμφαση ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η κούνια πληρούσε τους κανόνες ασφάλειας.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του άτυχου νηπίου  οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η μικρή τους, μόλις δύο χρονών, στην προσπάθεια της να βγει έξω από την κούνια της πνίγηκε στα κάγκελα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περίγυρο της οικογένειας, η μητέρα, καθηγήτρια στο επάγγελμα, είχε προετοιμάσει τα πάντα το βράδυ της Κυριακής ώστε η μικρή Χρυσάνθη να απολαύσει άλλο ένα ξένοιαστο βραδινό ύπνο στη ζεστασιά και την ασφάλεια του σπιτιού της.

Κάποια στιγμή τα ξημερώματα, η μικρή ξύπνησε και χωρίς να γκρινιάξει προσπάθησε να βγει έξω από την κούνια της. Σε μια στιγμή έβαλε το κεφαλάκι της μέσα στα κάγκελα του κρεβατιού της και εγκλωβίστηκε στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί.

Πνίγηκε χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Λίγο μετά τις επτά το πρώι, οι γονείς της άτυχης μικρής πήγαν προς την κούνια και έμειναν έκπληκτοι από την εικόνα, χωρίς να χάσουν χρόνο απεγκλώβισαν την μικρούλα.

Έτρεξαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του νηπίου.

Οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί, δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο άδικα έχασαν την μικρή τους κόρη και προσπαθούν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους για να μεγαλώσουν το άλλο τους παιδί, μια κόρη πέντε ετών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξέρει ακόμα κάτι για το χαμό της μικρής της αδερφής.

Το ζευγάρι μένει μόνιμα στην Ηγουμενίτσα και η 35χρονη μητέρα εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ο σύζυγός της εργάζεται ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας ειδοποιήθηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό του νοσοκομείου ότι τη Δευτέρα στις 7:30 το πρωί δύο γονείς μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις τους το παιδί τους, στο Κέντρο Υγείας.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook