Από 10 – 13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο για να ζητήσει προκήρυξη εκλογών

από-10-13-ιουνίου-ο-τσίπρας-στον-παυλόπο-691467

Μεταξύ της Δευτέρας 10 Ιουνίου και Πέμπτης 13 αναμένεται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το πρωί της Τρίτης, υπογραμμίζοντας ότι η Βουλή θα είναι ανοιχτή και την επόμενη εβδομάδα.

«Κατά το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει διάλυση πριν από 30 μέρες» και άρα η Βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Την ίδια ώρα, με κυρώσεις συμφωνιών αλλά και των Κωδίκων που κατατέθηκαν τη Δευτέρα στη Βουλή θα προχωρήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία την τρέχουσα εβδομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής «βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής» κι αυτό σημαίνει ότι μέχρι τη διάλυσή της, «η κυβέρνηση έχει πλήρως τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της»

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε πως αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει η εξέταση των Κωδίκων στις Επιτροπές ενώ στην Ολομέλεια θα συζητηθεί η κύρωση συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Αζερμπαϊτζάν και η κύρωση του πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για τους γενετικούς πόρους.

Στη συνέχεια, από το πρωί της Πέμπτης θα εισαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση επί της κύρωσης των Κωδίκων και την Παρασκευή η συζήτηση για την κύρωση σύμβασης του υπουργείου Υγείας που πρόκειται άμεσα να αναρτηθεί και αφορά δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε όσον αφορά ειδικά στους Κώδικες πως έχει γίνει έγκαιρα η δημόσια διαβούλευση και μόνο ο τρόπος με τον οποίο έρχονται στη Βουλή είναι ενδεικτικός του ότι υπάρχει συγκερασμός απόψεων. Πάρα ταύτα είπε πως στα άλλα νομοσχέδια που θα εξεταστούν, «δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί μικρός αριθμός τροπολογιών». Μάλιστα ο κ. Βούτσης τόνισε: «Ευελπιστώ πως δεν θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα».

Δεν θα συμμετέχει σε καμία διαδικασία η ΝΔ

Η ΝΔ καταγγέλλοντας τη διαδικασία προανήγγειλε ότι δεν θα συμμετέχει σε κανένα επίπεδο. Αρνητική στάση τηρούν επίσης το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ αναπτύσσοντας τη δική τους επιχειρηματολογία και επιφυλακτική το Ποτάμι.

Ο κ. Βούτσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε επίσης ότι παραπέμπεται στην Ολομέλεια η λήψη απόφασης για την υιοθεσία των παιδιών του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου (του φύλακα άγγελου των προσφύγων), που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο από καρδιακό επεισόδιο.

Επίσης ότι με συναίνεση της Διάσκεψης των Προέδρων θα φθάσει επιστολή στον ανακριτή Ορφανίδη που είχε πρόσφατα αποστείλει επείγουσα έγκληση για την υπόθεση Παπαντωνίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία και να προχωρήσει η εξέταση ώστε να μην υπάρξει παραγραφή.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook