Απλήρωτη μαθητεία με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για ασκούμενους και εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ στα Χανιά | Video + Photos

απλήρωτη-μαθητεία-με-ευθύνη-του-υπουρ-1617060

«Όμηροι» του Υπουργείου Παιδείας παραμένουν εδώ και τέσσερις μήνες πάνω από 120 ασκούμενοι του θεσμού της μαθητείας στα ΕΠΑΛ του νομού Χανίων, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους την ώρα που το πρόγραμμα τους απαγορεύει να εργαστούν αλλού. Σε απόγνωση έχουν περιέλθει τόσο οι ίδιοι όσοι και οι 25 περίπου καθηγητές – εκπαιδευτές τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο προϊστάμενος, Παναγιώτης Αμπελάς, δέχτηκε στο γραφείο του εκπροσώπους των συγκεντρωμένων και αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα, συντάχθηκε με τα αίτηματά τους και δεσμεύτηκε να τα διαβιβάσει άμεσα στο Υπουργείο, ζητώντας να προχωρήσουν οι πληρωμές.

«Μέσω της μαθητείας, τους βρίσκουμε κάποιους εργοδότες, εργάζονται και λαμβάνουν ένα ποσό περίπου 525 ευρώ τον μήνα μεικτά. Αυτά δεν έχουν καταβληθεί. Θα θέλαμε μια ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούμε. Έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο» σημείωσε, η εκπαιδευτικός, Φαίδρα Καραδήμα. συμπληρώνοντας πως «έχουμε αγωνιστεί πάρα πολύ γι΄ αυτόν θεσμό (…) υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση αλλά αν συνεχίσει να λειτουργεί έτσι δεν θα θέλει να συμμετέχει κανείς» κατέληξε.

«Η μαθητεία δίνει επίπεδο 5, είναι σαν να τελειώνουν ΙΕΚ, αναβαθμίζεται το πτυχίο και παράλληλα πληρώνονται. Είναι τεράστιο πρόβλημα αυτές οι καθυστερήσεις. Η αμοιβή μας είναι νομοθετημένη από τον Φεβρουάριο πέρυσι και δεν έχουμε πάρει τίποτα» σημείωσε ο εκπαιδευτικός Κώστας Σαμπάνης.

«Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε ένα πτυχίο που έχουμε. Είμαστε όμηροι αυτής της κατάστασης γιατί το Υπουργείο μας απαγορεύει να εργαστούμε αλλού. Την ίδια ώρα, ενώ έχουν διατεθεί κονδύλια από την Ε.Ε. δεν τα δίνουν στην ώρα τους. Δεν έχουμε πληρωθεί τίποτα από την αρχή του προγράμματος και δεν έχουμε καν ενημέρωση για το πότε θα πληρωνόμαστε» ανέφερε από τη μεριά της η ασκούμενη Σταυρούλα Κουτσουκλάκη

«Εμείς θα πάρουμε τα υπομνήματα με τις διαμαρτυρίες σας, θα τα διαβιβάσουμε ακριβώς όπως τα έχετε διατυπώσει και θα συντάξουμε επιπλέον ένα συνοδευτικό κείμενο στο οποίο θα ζητάμε να μάθουμε ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση αυτή και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» ανέφερε ο κ. Αμπελάς, αφού άκουσε τους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων: «Δεν μπορεί η μαθητεία να κινδυνεύει να υπονομευθεί εξαιτίας αυτού» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook