Απλές συμβουλές για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

απλές-συμβουλές-για-να-χάσετε-τα-κιλά-τ-733179

Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί για τους περισσότερους μια μετάβαση από τη χαλάρωση του καλοκαιριού και των διακοπών στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται συνήθως και οι διατροφικές μας συνήθειες.

Συνήθως, επειδή οι διακοπές μας αφήνουν «παρακαταθήκη» κάποια παραπάνω κιλά, πρώτο μέλημά μας είναι η απώλεια αυτών. Αυτό είναι σημαντικό να γίνει με σωστό και οργανωμένο τρόπο,, ούτως ώστε και τα κιλά να χαθούν, αλλά και να μην σοκάρουμε τον οργανισμό μας με απότομες και αυστηρές δίαιτες. Ας δούμε λοιπόν κάποια εύκολα και πρακτικά βήματα για να επαναφέρουμε το σώμα και τα κιλά μας με εύκολο και ομαλό τρόπο:

1. Επαναφέρετε τον προγραμματισμό στα γεύματά σας.

Το καλοκαίρι οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί. Σηκωνόμαστε πιο αργά, με αποτέλεσμα να μην τρώμε πρωινό ή να τρώμε ένα καλό πρωινό μέχρι το βράδυ, όπου και μπαίνει το κυρίως γεύμα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν.

2. Βάλτε ένα σωστό, ελεγχόμενο και ισορροπημένο πρωινό.

Εντάξτε ένα πιο μικρό (σε σχέση με τις διακοπές) αλλά πλήρες και ισορροπημένο πρωινό στο ημερήσιο διατροφικό σας πλάνο. Αυτό μπορεί να αποτελείται από μία μερίδα γάλακτος ή γιαουρτιού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μία μερίδα προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης και ένα φρούτο. Ή ένα τοστ ολικής άλεσης με τυρί και λαχανικά και ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

3. Έχετε μικρά σνακ ανάμεσα στα βασικά γεύματά σας.

Βάλτε μικρά σνακ στο ημερήσιο διαιτολόγιό σας μεταξύ των κυρίως γευμάτων, υπό μορφή φρούτων, χυμών, γαλακτοκομικών, ανάλατων ξηρών καρπών.

4. Τρώτε το κυρίως γεύμα σας στις σωστές ώρες.

Το βασικό σας γεύμα είναι σημαντικό να είναι το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα και όχι το βράδυ. Να είναι μια μέτρια μερίδα σπιτικού φαγητού και να συνοδεύεται πάντα με μια μεγάλη σαλάτα.

5. Αποφύγετε τα γλυκά.

Πολλές από τις θερμίδες των διακοπών προέρχονται από τα γλυκά ή/και τα παγωτά. Προσπαθήστε να τα περιορίσετε όσο μπορείτε και να τα αντικαταστήσετε με υγιεινές επιλογές όπως τα φρέσκα φρούτα, το γιαούρτι ή ένα παγωτό τύπου σορμπέ.

6. Τρώτε ελαφριά το βράδυ

Μια από τις πιο «κακές» συνήθειες των διακοπών είναι το βραδινό φαγητό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το περιορίσετε. Μια ελαφριά σαλάτα λαχανικών με λίγο λάδι, μικρή ποσότητα πρωτεΐνης (τυρί, κοτόπουλο, τόνο, αυγό) και μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή μια φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, θα μπορούσαν να είναι κάποιες ελαφριές λύσεις.

7. Περιορίστε το αλκοόλ.

Οι θερμίδες του αλκοόλ, που τους καλοκαιρινούς μήνες ρέει άφθονο, ευθύνονται πολλές φορές σε σημαντικό βαθμό για την αύξηση του βάρους μας. Προσπαθήστε να το περιορίσετε μόνο στα… κοινωνικά, πάντα με μέτρο, όπου και να επιλέγετε ένα-δύο ποτήρια κρασί.

 

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook