Απίθανο: Ο ήλιος κάνει τα νερά καταρράκτη να μοιάζουν με λάβα | Photos

απίθανο-ο-ήλιος-κάνει-τα-νερά-καταρράκ-816923

Επέστρεψε για άλλη μία χρονιά το φυσικό φαινόμενο που μαγεύει χιλιάδες ανθρώπους στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, και που νομίζει κανείς πως πρόκειται για καυτή λάβα να ρέει από έναν γκρεμό.

Το «Firefall» όπως ονομάζεται ή «καταρράκτης της φωτιάς» είναι ένα φυσικό μαγικό κόλπο που δημιουργεί την συγκεκριμένη ψευδαίσθηση στο πάρκο της Καλιφόρνια. Δημιουργείται κατά την δύση του ήλιου και όταν οι ακτίνες του φωτός πέσουν επάνω στον καταρράκτη υπό συγκεκριμένη γωνία.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να το παρατηρήσει κανείς για ένα σύντομο χρονικό διάστημα τον Φεβρουάριο και συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε βράδυ. Η εμφάνισή του ποικίλει από έτος σε έτος και εξαρτάται επίσης από το πόσο νερό ρέει στο συγκεκριμένο καταρράκτη.

Ο Βασέ Γκεγιολιάν, ένας φωτογράφος από το Φρέσνο της Καλιφόρνιας, τράβηξε μερικές εκθαμβωτικές φωτογραφίες του φαινομένου το βράδυ της Δευτέρας.

«Πραγματικά έμεινα άναυδος» δήλωσε στο CNN. «Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ που κατάφερα να δω αυτό το μαγικό φαινόμενο από κοντά και να τραβήξω μερικές καλές φωτογραφίες του. Η φίλη μου κι εγώ πήγαμε στο συγκεκριμένο σημείο κατά τις 2.30 το μεσημέρι και ήμασταν από τους πρώτους. Αυτό δεν κράτησε βέβαια πολύ, καθώς ολόκληρη η περιοχή γέμισε από εκατοντάδες ανθρώπους που ήθελαν να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν το Firewall» πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο θα είναι ορατό μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά θα πρέπει να πάτε νωρίς στο πάρκο για να το θαυμάσετε από κοντά.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook